Companiile de tehnologie - cel mai inalt nivel de angajabilitate din ultimii doi ani

68% dintre executivii din companiile de tehnologie considera ca economia globala inregistreaza o tendinta pozitiva, tendinta care se materializeaza intr-un nivel de incredere mai ridicat la nivelul economiei globale.

EY a realizat un studiu, dedicat tehnologiei - Capital Confidence Barometer) pe 1.600 de executivi din 72 de tari, 181 dintre acestia fiind din sectorul tehnologiei. Studiul arata faptul ca bilanturile companiilor s-au optimizat si s-a produs o restructurare de capital. Acestea au devenit mult mai pregatite si si-au implementat un program de crestere.

Vedem o noua concentrare pe crestere, insa si un optimism precaut in privinta fuziunilor si achizitiilor in curs, ceea ce nu este de mirare dupa aceasta perioada de cativa ani de incertitudini. Multe dintre companiile de tehnologie s-au concentrat in ultimii ani pe a face mai mult cu mai putin – ceea ce a dus la optimizarea activitatii lor si le-a facut mai eficiente. Sub presiunea tot mai mare pentru realizarea de venituri, ele sunt nevoite acum sa se concentreze pe crestere.

Joe Steger, lider global pentru asistenta in tranzactii in industria de tehnologie, EY

 

Principalele tendinte din industrie sunt:

Cresterea, pentru cel de-al doilea an consecutiv, a increderii in economia globala

68% dintre companii au declarat faptul ca economia globala se imbunatateste, comparativ cu 54% in urma cu sase luni.

Crearea de noi locuri de munca

Increderea in piata implica si crearea de noi locuri de munca. Companiile au nevoie sa faca noi angajari pentru a face fata valulul de crestere.

Majoritatea executivilor din companiile de tehnologie considera conditiile pentru creditare stabile sau imbunatatie, iar sentimentul privind ameliorarea creditarii inregistreaza o valoare dubla comparativ cu 12 luni în urma. Cu toate acestea, procentul de companii de tehnologie care intentioneaza sa foloseasca numerarul pentru finantarea tranzacţtilor este in crestere, comparativ cu 12 luni in urma.

Diferente mai ridicate la nivel de evaluare

45% dintre directorii executivi din tehnologie anticipeaza ca in urmatoarele 12 luni diferentele de evaluare se vor ridica, comparativ cu 18% in urma cu sase luni. Din acest decalaj se observa ca vanzatorii si cumparatori raporteaza estimari diferite la rate diferite.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania