ELSA Oradea ti-a pregatit o serie de evenimente

ELSA Oradea organizeaza mai multe evenimente in aceste zile, evenimente cu tematici diversificate, deschise si catre studenti la alte specializari dar nu numai.

In primul rand, miercuri, 13 noiembrie, incepand cu ora 18.00 in sala S 110 din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii din Oradea va avea loc evenimentul de tipul Lawyers at work (L@W) in cadrul caruia avocatul Razvan Doseanu va sustine o conferinta pe tema relatiei dintre avocat si client.

In mod cert aceasta prezinta interes, intrucat aspecte precum abordarea viitorului client sau stabilirea onorariului reprezinta adevarate secrete ale acestei meserii.

Un al doilea eveniment organizat in aceasta saptamana este discutia panel pe tema „Mass-media versus dreptul la viata privata”. Realizat in cadrul programului International Focus Programme, acesta se inscrie intr-un sir de evenimente la nivel international organizat pe tema media law. Evenimentul, unic cel putin pe plan local, va aduce la masa vorbitorilor reprezentanti ai mai multor categorii ce sunt parte a acestui complex.

Reprezentand audiovizualul, domnul Bogdan Bacila (Digi 24 Oradea) va discuta despre politici echidistante si cat mai obiective ale unei televiziuni de stiri ce incearca si reuseste in mare masura sa nu denigreze persoanele publice, prezentand ambele parti ale situatiei. Din partea presei scrise, invitati sunt cei de la saptamanalul local Bihoreanul, cunoscut la nivel local pentru anchetele sale spumoase care au vizat rand pe rand personalitati publice la nivel local si judetean.

Redactorul – sef, domnul Florin Ciucas va discuta si despre alte aspecte ce tin de functionalitatea presei scrise, modalitatile de reglementare si incercarea evitarii abuzurilor din partea acestei. Domnul avocat Mircea Ursuta va prezenta o serie de cazuri de acest gen, in care datorita faptului ca au considerat ca imaginea lor publica a fost denigrata, anumite persoane publice au dat in judecata redactii de presa precum cea a Bihoreanului.

Nu in ultimul rand va participa si prefectul judetului Bihor, domnul Claudiu Pop, care va vorbi celor prezenti din tripla perspectiva: cea de fost politician (fost presedinte de partid, filiala locala), pozitie in care a fost supus la atacuri mediatice, cea de parlamentar (postura in care a putut contribui la eventuala legiferare a unor reglementari privind presa scrisa) respectiv cea de prefect, reprezentant al autoritatii centrale in teritoriu. Dezbaterea se anunta interesanta si productiva.

La inceputul saptamanii vitoare si la sfarsitul acesteia vor avea loc alte evenimente precum ELSA Training Day, Concursul de procese simulate in drepturi reale sau Initiere in tainele debate-ului. Asupra acestora vorm reveni cu mai multe informatii.


Pentru orice fel de detalii, va stam la dispozitie!
Deaconu Stefan MariusPresedinte ELSA Oradea
president@oradea.elsa.ro
+40 733 08 18 95

Costa Lucian TraianDirector PR ELSA Oradea
lucian_costa_2005@yahoo.com
+40 740 56 71 09

 

Va asteptam cu drag!
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania