Tineri pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Cultural Romanesc

Liga Studenţilor Români din Străinătate, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, anunță continuarea înscrierilor pentru Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“.

Evenimentul va avea loc în perioada 24-26 octombrie 2013, la București. Colocviul își propune să promoveze o colaborare mai strânsă între tinerii români creatori, producători și distribuitori de cultură și antreprenorii culturali autohtoni cu experiență bogată în acest domeniu. Scopul colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora” este de a identifica soluții practice la piedicile pe care le întâmpină tinerii creatori de cultură și de a susține munca antreprenorilor în cultură care caută să creeze un impact dincolo de granițele tradiționale ale artei.

Locațiile de desfășurare a Colocviului C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ cuprind mai multe puncte culturale din București, deschiderea va avea loc la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, iar în program este, de asemenea, inclusă Seara LSRS la Palatul Elisabeta. Evenimentul va include dezbateri, prezentări și propuneri în cadrul unor grupuri de expertiză, care vor reuni cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, cu experiență relevantă în domeniul cultural, precum și experți consacrați din domeniul antreprenoriatului cultural românesc. De asemenea, în cadrul colocviului, participanții se vor putea bucura de numeroase momente artistice și expoziții de artă.

 

LSRS anunță prelungirea termenului limită al înscrierilor  pentru eveniment. Cei interesați pot candida pentru unul dintre cele 30 de locuri disponibile în cadrul Colocviului până sâmbătă, 12 octombrie 2013, prin completarea formularului disponibil aici: https://docs.google.com/a/comunicare.lsrs.ro/forms/d/1dD75HCO6LWWg4LwW8fNgP3KxfmcgatAcmTNvU-Q4scI/viewform. Aceștia sunt rugați, de asemenea, să transmită CV-ul actualizat la adresa antreprenoriat.cultural@caesar-romania.eu. Totodată, cei care cunosc tineri cu experiență relevantă în domeniu sunt invitați să îi recomande prin următorul formular:

https://docs.google.com/forms/d/1MrR1zzmySdeZbVhjlureI6l0x_GSEpfpHQorVhggE2g/viewform. Candidaturile vor fi analizate de un juriu restrâns format din experți și antreprenori în domeniul cultural.

Colocviul C.A.E.S.A.R. „Antreprenoriatul Cultural Românesc în Țară și în Diaspora“ este primul pas în conceperea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a antreprenoriatului cultural. Valoarea adăugată este cu atât mai mare cu cât majoritatea inițiativelor de promovare a creațiilor culturale românești aduc, în momentul de față, un capital cel mult simbolic creatorilor de cultură. Cultura și produsele culturale românești, de factură tradițională sau contemporană, reprezintă o resursă insuficient exploatată atât în spațiul autohton, dar și în diaspora.

Parteneri logistici: Muzeul Satului, Palatul Elisabeta

Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Money.ro, Transilvania TV ,Radio Prodiaspora, Agerpress, Studentie.ro, StiriONG, Romania Pozitiva, OnlineStudent, EVZ, Academic Link, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, Clubul Presei Transatlantice, Revista Zeppelin, Cooperativa Urbana, Art Act Magazine

Susținători: Graphis122, Fundația Celibidache, Art Out, Succes pentru România, Clubul pentru Romania, e-Theatrum, Inspire, ANOSR, AEGEE, Hipo.ro, Akcees, Softbinator, Glazeon, ODAS

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania