Stagiul de voluntariat Global Citizen

Global Citizen este un proiect inițiat de AIESEC București, accesibil studenților care vor să se implice în voluntariat în afara țării. În fiecare vară, studenții profită de acest program pentru a intra în rețeaua AIESEC din 113 țări din lume, având astfel acces la sute de oportunități de voluntariat. Programul urmărește dezvoltarea abilităților de lider, o creștere a responsabilității sociale și al gradului de înțelegere al altor culturi.

Programul este împărțit în mai multe domenii:  Cultural (înțelegere culturală și dezvoltarea comunităților, educație non formală, limbi străine și tabere de vară),  Health (HIV/AIDS), Human Rights (axat pe drepturile copiilor și drepturile femeilor),  Environment (probleme de mediu) și NGO Development (antreprenoriat și sustenabilitate). Toate informațiile despre aceste domenii și oportunitățile de voluntariat se găsesc pe platforma AIESEC, la care tinerii vor avea acces după înscrierea în program. Această platformă este o bază de date interactivă, unde sunt prezentate ofertele de voluntariat, împreună cu descrierea amănunțită a proiectului în cadrul căruia studentul va pleca. Global Citizen este un proiect desfășurat la nivel internațional, participanții putând alege să facă voluntariat în țări din 5 continente: Europa, Asia, Africa, America de Sud. Cei interesați pot vizualiza lista cu țările participante la acest program accesând: http://www.aiesecbucharest.ro/ser-2013-opportunities

Indiferent de ţara în care aleg să plece, studenții vor avea alături pe tot parcursul experienţei echipa AIESEC, atât din București, cât și din ţara gazdă, având parte atât de consiliere în ceea ce privește găsirea unui program de voluntariat care să corespundă cerințelor lor, cât și ajutor  propriu-zis în probleme de natură legală (obținerea vizei). Perioada de voluntariat se încadrează  între 6 și 8 săptămâni, timp în care se dobândește experiență nu doar în ceea ce priveste modul de a relaționa cu caractere diferite, ci și cunoștințe teoretice și practice, noi perspective  multiculturale, acces gratuit la o multitudine de traininguri diferite și seminarii de pregătire.

Taxa de participare este de 100 de euro, jumătate fiind achitată în momentul semnării  contractului cu AIESEC Bucuresti, iar cealalta jumătate la găsirea unui proiect de voluntariat potrivit.

Selecția studenților se face în 4 pași: în primul rând se completează formularul de aplicare, după care candidatul va fi solicitat pentru un interviu de grup. Dacă trece de această etapă, urmează o perioada de inducție cu sesiuni de pregătire în fiecare seară. Interviul final este ultima parte a selecției și va avea loc la sfârșitul perioadei de inducție.

Te poţi înscrie pentru acest program de voluntariat pe site-ul AIESEC Bucureşti (http://www.aiesecbucharest.ro sau urmărește pagina de facebook Global Internships:  https://www.facebook.com/GlobalInternshipsByAIESECRomania)

 

Pentru mai multe detalii:

http://www.aiesecbucharest.ro/

http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?fref=ts

https://www.facebook.com/aiesecglobalinternships

 

Persoana de contact:

Ștefania Diaconu, PR Global Internships

Email: stefania.diaconu@aiesec.ro

Tel: +40755696208

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI