Ce inseamna o cariera „scalabila” pentru generatia Z?




Termenul „scalabil” a intrat de ceva vreme in limbajul corporate, regasindu-se adesea in contexte business – la fel ca majoritatea neologismelor imprumutate si adaptate usor ca forma in limba romana. Il folosim atunci cand vorbim despre o idee de afaceri, despre o investitie sau...despre cariera!

 

Dar ce inseamna, de fapt, ”a scalable career”? Ne propunem sa aflam acest lucru in cadrul evenimentului Finance Recruitment Day 2024, alaturi de profesionisti care si-au dobandit experienta valoroasa in cele mai mari companii din domeniul financiar. Dar, mai intai, definitia ”by the book”.

 

Ei bine, conceptul de ”scalable career” nu a primit in unanimitate o singura definitie, ci, mai degraba, el este explicat in functie de context. In general, este asociat cu domeniile, activitatile sau nisele profesionale care ofera unui angajat posibilitatea de a creste si a avansa, pe masura ce acumuleaza experienta si skill-uri noi. Tot termenul „scalabil” apare si cand vorbim despre posibilitatea de crestere a unui domeniu, depinzand de factori precum evolutia tehnologiei si schimbarile din peisajul economic, ce imping angajatii catre invatarea continua si adaptarea la nou.

 

Practic, o cariera scalabila este cea in care cei flexibili, dispusi sa invete lucruri noi, sa lucreze cu tehnologii in permanenta schimbare si sa isi adapteze viziunea si mindsetul se pot bucura de succes in parcursul profesional. Asadar, pentru cei care isi propun sa urmeze o anumita traiectorie profesionala, cuvintele „adaptabilitate”, „schimbare”, „proactivitate” si „viziune” ar trebui sa se regaseasca in fiecare speech interior pe care il construiesc in momentele importante din cariera lor.

 

 

La Finance Recruitment Day, studentii si absolventii la inceput de cariera discuta chiar cu profesionistii din multinationale

 

 

Domeniul financiar si domeniile conexe, precum audit, banci, contabilitate, taxe, finante sau drept au fost considerate, de-a lungul timpului, printre cele mai stabile medii in care tinerii ambitiosi isi pot construi o cariera de succes. Insa, cum poate un student sau absolvent sa patrunda in aceste domenii? Cum alege jobul potrivit pentru pregatirea si aspiratiile sale? De unde incepe drumul sau?

 

 

Toate aceste intrebari au trecut prin mintea multor generatii in pragul finalizarii studiilor. De aceea, Finance Recruitment Day, singurul eveniment de cariera din Romania dedicat exclusiv tinerilor pasionati de domeniul financiar, le vine in ajutor, pentru ca tranzitia dintre studentie si primul job sa fie cat mai naturala si productiva. Acum este randul generatiei Z sa afle ce inseamna cu adevarat o cariera in domeniul financiar, chiar de la cei care au reusit!

 

De aceea, va asteptam cu entuziasm pe 9 martie 2024, la Institutul Bancar Roman, unde 200 de studenti si absolventi interesati de finance vor avea ocazia sa interactioneze cu cei mai mari angajatori din piata, prin activitati precum:

 

 

speed interviews

• sesiuni interactive de keynotes

• workshopuri

• panel discussions

• networking

 

 

Sa construiesti o cariera de succes este mai usor atunci cand esti la curent cu oportunitatile din piata si ai deja o retea de conexiuni in domeniu. Fii proactiv! Inscrie-te chiar acum la Finance Recruitment Day!



LinkedIn