Febra Back to School se aplică și studenților!





Scriitorii anonimi de la Hipo.ro s-au gândit la câteva aspecte această lună: febra „Back-To-School” se aplică oare și tinerilor ce urmează un program de studii universitare? Goana după caiete, ghiozdane, noi ținute a cuprins spațiul media într-un mod în care suntem deja obișnuiți. Până la urmă, toată lumea a trecut prin această perioadă, cu o încântare mai mică sau mai mare.
 
Ce vrem să spunem prin asta?
 
În perioada februarie – aprilie 2023, noi am realizat un studiu ce are în vedere comportamentul tinerilor pe piață muncii. Astfel, au participat 751 de tineri făcând parte din „Gen Z”, mai precis s-au născut între 1997 și 2012. Întrebați care este luna ideală în care să înceapă un nou job, pe locul al doilea s-a regăsit nimeni alta decât luna septembrie, cu un procent de 30.8%. Să fie oare acesta un răspuns influențat de amintirea începerii unui nou an școlar, asociat cu reînnoirea și intrarea într-o nouă rutină? Nu s-a remarcat o cauzalitate care să indice acest fapt, la momentul de față. Dar, luând în considerare faptul că tinerii au menționat, totodată, că un indicator al accelerării în carieră este reprezentat de aptitudinile noi câștigate (așa cum sunt ele percepute), se poate înțelege cum tinerii au încă percepțiile dobândite de-a lungul anilor de studiu pre-univesitar, când fiecare an era mai "greu" decât cel anterior.
 
Ajungând la facultate...
 
Tinerii sunt mânați în alegerile lor profesionale de către curiozitate, alături de sentimentul de exclusivitate pe care îl resimt. Cel puțin, așa a reieșit dintr-un studiu calitativ realizat de noi în luna august 2023, studiu ce a urmărit motivația studenților privind evenimentele de carieră tip conferință. Un aspect interesant este faptul că, cu toate că tinerii s-au deschis greu în a-și exprima așteptările în ceea ce privește participarea, s-au remarcat câteva aspecte ce se regăsesc pe lista multora dintre respondenți.
 
În primul rând, zonele de networking. Tinerii se așteptau să cunoască oameni pasionați, oameni cu aceleași valori, toate într-un spațiu special amenajat interacțiunii. Un sentiment de implicare generalizat, în care dorința cea mai mare se pare a fi creșterea conexiunilor. Toamna, fiind sezonul reînnoirii, vine de la sine cu evenimente dedicate tinerilor ce își doresc ieșirea din zona de confort, în cel mai interactiv și benefic mod. Top Talents Romania, ce va avea loc pe 17-18 noiembrie la Hotel InterContinental Athénée Palace Bucharest, este un eveniment creat în special pentru tinerii ce au astfel de pasiuni.
 

Când vine vorba de interacțiune, Top Talents este...
(după spusele foștilor participanți)

 

„Evenimentul care m-a ajutat să îmi schimb jobul prin discuția directă cu actualul angajator.” - Mihnea

 

„Un ice-breaker bun la interviu. Când am spus Top Talents, angajatorul a fost plăcut surpins.” - Denisa

 

„Locul în care am întâlnit oameni minunați. Când am ajuns la Top Talents nu cunoșteam pe nimeni, dar după Start-Up Competition m-am apropiat de cei din echipă. Încă suntem prieteni.” - Adina


Cu fiecare ediție, comunitatea noastră crește, odată cu oamenii care fac parte din ea.

Anul acesta, printre partenerii noștri se numără: Lidl Romania – Main Partner, BAT Romania, JTI Romania, Michelin Romania, Vodafone Romania, Austrian Business Agency, Deloitte Romania și L'Oréal Romania.

Vino și tu la cea mai mare conferință destinată studenților și absolvenților care aspiră la o carieră plină de oportunități de dezvoltare, alături de oameni care investesc în ei înșiși!


 

 
 



LinkedIn