19 oportunitati de Internship si Trainee de la HeidelbergCement

HeidelbergCement Romania este unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate de pe piata locala, membru al grupului german HeidelbergCement, ce a luat nastere in anul 2015 prin fuziunea Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. si Carpat Agregate S.A. 

In fiecare an, HeidelbergCement Romania organzeaza programe de internship si trainee in cadrul departamentelor sale. Programele se adreseaza studentilor in ani terminali si/sau masteranzi, cu rezultate academice foarte bune, perseverenti si dornici sa acumuleze noi cunostinte si abilitati.  

Specializarile pe care le cauta sunt: inginerie mecanica, inginerie chimica, inginerie electrica/automatizari, inginerie geologica. 

Programul de Internship 

In cadrul programului de internship vei avea parte de un stagiu platit, cu norma intreaga, in perioada iulie – septembrie. Vei avea oportunitatea de a te familiariza cu specificul unei companii multinationale intr-un mediu de lucru profesionist, caracterizat de spirit de echipa, care valorizeaza performanta. 

Dupa finalizarea stagiului, in functie de performanta dovedita, ai sansa sa fii selectat in programul pentru trainee – o prima etapa in formarea tinerilor talentati care vor fi viitorii ingineri specialisti. 

Programul de Trainee  

Prin acest program de 12 luni, HeidelbergCement Romania sprijina tinerii aflati la inceput de cariera. Programa implica parcurgerea unor module complexe de pregatire teoretica si practica, in diferite departamente operationale si functionale din cadrul celor trei linii de business ale companiei (ciment, agregate si betoane).  

Ca Trainee, vei avea un mentor alaturi de tine, care te va ajuta sa iti identifici atat punctele forte, dar si competentele pe care este nevoie sa le dezvolti. Participantii se afla, astfel, in perioada in care se pun bazele carierei lor in domeniu, se dezvolta stiluri de lucru si se identifica modele si mentori care le vor marca dezvoltarea si evolutia in cariera. 

Inca nu esti convins? Afla ce spun participantii in programul Trainee din editiile anterioare


”Totul a inceput cu programul de internship. Experienta dobandita in cadrul celor doua luni de internship m-a facut sa imi doresc sa lucrez intr-o fabrica de ciment. De ce? Pentru ca era un loc plin de provocari, cu oameni profesionisti si dispusi sa impartaseasca din experienta lor profesionala celor care erau interesati de fabricarea cimentului. Iar un alt lucru care m-a convins a fost faptul ca era imposibil sa te plictisesti. Erau atatea lucruri noi de învatat iar oamenii au fost atat de primitori, incat la sfarsitul programului de internship eram hotarata sa ma intorc in fabrica dupa terminarea facultatii. Lucru care s-a si intamplat, dupa ce am participat la un interviu de angajare, am trecut interviul si, astfel, am devenit Trainee. Dupa un an, am preluat postul de Tehnolog macinare, iar incepand de anul acesta ocup functia de Sef adjunct departament tehnic.”  - Sabina Socoteanu, Sef departament tehnic, Fabrica de ciment Fieni 








"Experienta acumulata in urma Programului internship m-a directionat spre a vrea sa continui cu Programul trainee. Pe parcursul ambelor programe am avut parte de diverse provocari, probleme de rezolvat in cel mai scurt timp, ceea ce mi-a antrenat capacitatea de a-mi da seama cand sa ies din zona de confort si sa ma expun unui progres profesional. Industria productiei de ciment devine din ce in ce mai captivanta, mai ales cand ai langa tine o echipa cu care imparti si rezolvi probleme tehnice sau de orice natura, lucru pe care l-am descoperit pe parcursul celor aproximativ 3 ani de activitate în cadrul fabricii de ciment Chiscadaga." - Marian Moldovan, Inginer tehnolog macinare, Fabrica de ciment Chiscadaga 



LinkedIn