ZENTIVA

Orase: BUCURESTI,
Industrie: Farmaceutice-Medical


Grupul Zentiva 
Romania este parte a grupului european Zentiva, unul dintre cei
mai importanți producători de medicamente generice din Europa. La nivel global, Zentiva
eține 4 unități de producție în România, Praga și Ankleshwar, dintre care 2 fabrici se
află la București.


Istoria noastră

Istoria Zentiva în România începe în urmă cu 60 de ani, în 1962, odată cu inaugurarea Uzinei de Medicamente București (în prezent fabrica Zentiva). Ne mândrim cu faptul că, în acești 60 de ani, fabrica Zentiva avut activitate continuă.

În perioada 2008-2018, compania Sanofi a deținut grupul de companii Zentiva, inclusiv afacerea din România. De la finalul anului 2018, Zentiva a devenit o companie independentă, fiind susținută de fondul de investiții Advent International.

În ultimii 3 ani, Zentiva și-a extins prezența pe piața farmaceutică din România prin două achiziții importante: compania Solacium Pharma, în 2019, și grupul de companii Alvogen (fabrica Labormed și Alvogen România), în anul 2020.

Fabrica Labormed este una dintre cele mai moderne unități de producție a medicamentelor solide orale din România, fiind rezultatul primei investiții greenfield din industria farmaceutică din țara noastră. Prin adăugarea capacității de producție Labormed – Alvogen, ne-am întărit prezența în arii terapeutice majore în care se înregistrează cele mai frecvente afecțiuni și cei mai mulți pacienți.

Misiunea și valorile noastre

Credem că sănătatea trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult decât oricând, oamenii au nevoie de acces mai ușor la medicamente modern, de înaltă calitate, la prețuri accesibile. Aceasta este misiunea noastră, pentru care lucrăm zi de zi. Suntem în strânsă legătură cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernamentale pentru a asigura soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Portofoliul Zentiva

În prezent, suntem cel mai mare producător de generice de pe plan local, numărul 1 în volume pe piața totală de medicamente din România și lider al pieței de medicamente generice din România, atât în valoare cât și în volume. ( cf IQVIA decembrie 2021,date sell-out)

Compania noastră deține un portofoliu de produse extins, cu 247 de branduri, acoperind arii terapeutice diverse, precum cardiologie, oncologie, pneumologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii și sistem nervos.

Produsele Zentiva sunt validate și pe piețele internaționale. Exportăm produse în 34 de țări, precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus și altele.

Echipa Zentiva

În România, echipa Zentiva reunește peste 1300 de angajați, dintre care 870 sunt implicați în activități de producție industrială, 350 sunt angajați în activități comerciale și aproximativ 100 de persoane în poziții globale. Astfel, suntem unul dintre cei mai mari angajatori din industria de profil din România, ceea ce asigură continuitatea tradiției farmaceutice și perspectivele de dezvoltare pentru profesioniștii din domeniu.

Am construit o cultură centrată pe oameni, un mediu de lucru în care membrii echipei se simt împliniți, respectați, apreciați și mândri de istoria și evoluția companiei. La Zentiva, lucrăm constant pentru a le oferi angajaților noștri beneficii aliniate nevoilor lor. Colegii noștri au acces la o gamă variată de beneficii: de la platforma Benefit, unde fiecare angajat poate opta pentru categoriile de beneficii conform opțiunilor personale (cursuri de dezvoltare, transport, activități culturale, oferte personalizate etc.), la abonamente pentru servicii de sănătate în rețele private, asigurare medicală și de viață, tichete de masă, tichete cadou, precum și abonament la biblioteca Bookster.

Pentru grija față de echipa noastră și pentru bune practicile de resurse umane, Zentiva România a fost recunoscută drept Top Employer 2022 de către organizația Top Employer Institute.

Echipa noastră este formată din colegi din 4 generații diferite, diversitatea fiind unul dintre motoarele dezvoltării noastre. Suntem mândri să avem în Zentiva colegi care lucrează de mai bine de 30 de ani în companie.

Colegii noștri sunt creativi, conectați, rapizi, lean, inclusivi și responsabili.

Dacă și tu împărtășești aceste valori, vino să ne cunoști!