Cariera 360 - un podcast Hipo.ro

Afla solutia la ”Nu am timp”


  


Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. 

Vezi aici cele mai noi joburi.

Azi vom vorbi despre problema pe care o stim cu totii si anume nu am timp. Vom vorbi despre ce este energia personala si cum sa o folosesti strategic, despre cum sa ne organizam timpul eficient si multe altele. Invitatul nostru de astazi este Iulian Olariu, Trainer si Visual Facilitator.


1.    Energia personala

Iulian ne ofera ca exemplu o piramida, iar la baza acesteia se afla energia personala. In momentul in care avem o buna energie personala, atunci putem sa ne asiguram ca obtinem si rezultatele potrivite. El sustine ca asa ne si simtim cel mai bine si aducem cel mai bun grad de performanta. 

Energia personala reprezinta combustibilul de care avem nevoie in fiecare zi in tot ceea ce facem si cu cat reusim sa umplem aceste rezervoare cu energie mai mult si mai bine, cu atat si output-ul pe care il generam este unul mai bun.


2.    Gestionarea energiei

Energia este de 4 tipuri: energia fizica, a scopului, emotionala si mentala. Aceasta energie vin in 2 valuri de-a lungul zilei.

Cea mai multa energie si cel mai inalt nivel de concentrare il avem in prima parte a zilei, de dimineata. Dupa pranz, apare o scadere a nivelului de energie pana in jurul orei 17. In a 2-a parte a zilei, nivelul de energie creste din nou. In aceasta perioada facem activitati ce ne plac mai mult, nivelul de satisfactie este mai ridicat si acest lucru ne sporeste energia.

In prima parte a zilei, Iulian ne recomanda sa ne ocupam de taskurile cele mai complexe, care necesita o claritate si putere de concentrare cat mai mare. In schimb, energia de dupa-amiaza este mai creativa pentru ca suntem intr-o ipostaza mai relaxata.


3.    Cum ne incarcam cu energie pozitiva?

Ne putem incarca cu energie pozitiva facand lucruri care ne plac. De exemplu, o discutie cu o persoana draga, muzica, sportul, un somn bun, cultura companiei, etc. Pentru o mai multa energie, Iulian ne recomanda sa facem acele activitati care ne plac si care ne fac sa ne simtim bine.

Aceasta a fost doar o mica parte din discutia avuta cu Iulian. Urmareste intreg podcastul si afla toate secretele despre gestionarea timpului.


 
 
 

LinkedIn