Cariera 360 - un podcast Hipo.ro

Tot ce trebuie sa stii despre internship






 
Bun venit la un nou episod de Cariera 360, podcastul hipo.ro care te ajuta sa-ti gasesti jobul potrivit tie, dar si iti ofera sfaturi pentru a avansa cu succes in cariera. 

Vezi aici toate detaliile despre National Intern Day

Astazi vom vorbi despre internshipuri, de ce sunt importante, cum ar trebui sa iti alegi un intership potrivit tie, cum aplici, care e procesul de recrutare si multe altele. Invitata mea de astazi este Maria Marin, project manager National Intern Day.


1. Ce este National Intern Day?

Proiectul este o noutate in Romania. El a fost lansat in premiera pe Hipo.ro si reprezinta modul prin care ne dorim sa scoatem in evidenta munca internilor si importanta atat a lor, cat si a programelor de internship in cadrul organizatiilor.

Intershipurile le ofera tinerilor posibilitatea prin care pot sa incerce si sa-si dea seama ce le place, ce nu le place si asa sa ajunga cat mai aproape de cariera lor ideala.


2. Cand este momentul ideal sa aplici la un internship?

Foarte multi tineri, peste 60% incep sa isi caute un job in prima parte a anului. Peste 40% considera ca luna iulie este ideala pentru a incepe un program de internship. In acest moment sunt cel mai cautate internshipurile caci tinerii termina studiile sau intra in vacanta dintre anii universitari. Ei sunt in cautarea de programe full time dar in acelasi timp flexibile pentru a putea gestiona cu succes si facultatea, examene, practica, etc. 


3. Cum te pregatesti pentru un internship?

Unul dintre cele mai importante lucruri este CV-ul. Maria ne recomanda sa ne adaptam CV-ul in functie de programul la care aplicam. Putem face acest lucru analizand cerintele internshipului respective pe urma carora sa ne adaptam CV-ul. Urmatorul pas este interviul. Nu este nevoie sa pui presiune pe tine pentru a fi un candidat exemplu, tot ce trebuie sa faci este sa fii natural si sigur pe tine.

Ai nevoie de ajutor in crearea CV-ului? Foloseste CV Designer-ul Hipo.ro!

Urmareste intreg podcastul pentru a afla toate detaliile de internshipuri.



 
 

LinkedIn