Little People România

Orase: Cluj Napoca
Industrie: ONG

Site https://www.thelittlepeople.ro/en/Asociația Little People România a fost înființată în anul 2002, în Cluj-Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul specializat de care are nevoie. În prezent asociația pune la dispoziția domeniului oncopediatric din România și Republica Moldova o serie de servicii de înaltă calitate, programe zilnice de suport psihosocial al pacienților, evenimente complexe pentru tinerii supraviețuitori de cancer, profesionalism în coordonarea voluntarilor, sprijin material al secțiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joacă, donare de aparatură medicală și achiziționarea medicamentelor greu accesibile, grijă și implicare constantă din partea unei echipe dedicate.

Misiunea organizației este îmbunatățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și dupa finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la rata de supraviețuire a acestui grup de bolnavi. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Nimic nu se întâmplă, nici o activitate nu este planificată, nici o tabără nu este organizată și nici un proiect nu este scris fără ca acest aspect să fie pe primul loc.

Asociația Little People România derulează numeroase proiecte în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer în România, avand cea mai mare rază de acoperire a pacientilor în Romania, 95% dintre pacienti beneficiind de programele de suport în 8 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Tg. Mureș. De-a lungul anilor, Asociatia a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului.

Principalele programe de intervenție ale Asociației sunt: “Nu mi-e frică!” – bazat pe terapia prin artă folosind instrumente medicale, acest program a oferit posibilitatea copiilor și tinerilor internați, să invețe într-un mod neintruziv despre procedurile medicale, să îi familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical și alte aspecte legate de boală. “Școala mea în spital” – este proiectul care are ca scop sprijinirea copiilor și adolescenților în continuarea educației pe timpul spitalizării, cu ajutorul specialiștilor în educație care utilizează jocuri educaționale, planșe, proiecte, experimente, cărți audio, înregistrate conform planului școlar.

În anul 2006, Asociatia Little People a înființat Clubul Temerarii, clubul adolescenților români care au învins cancerul, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă suport atât tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora, asigurând susținere reciprocă și facilitând reintegrarea lor reușită în viața de adolescent sau tânăr adult după tratament. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Temerarii promovează viața, oferă susținere de la egal la egal pacienților curenți, încurajează și transmit voința de a învinge în lupta împotriva acestei maladii. Comunitatea Temerarii, numără în prezent peste 400 de tineri supraviețuitori de cancer, reprezentând cea mai mare și activă comunitate de acest gen din Europa.
 

Nu exista anunturi in sectiunea accesata!