Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia

Orase: Alba Iulia
Industrie: ONG ONG ONG

Site http://www.lsua.ro/
Facebook https://www.facebook.com/LSUA.Alba/


Liga Studentilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (LSUA) este o organizatie studenteasca, nonguvernamentala, apartidica si non-profit, infiintata in 1992, la doar un an dupa ce Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si-a deschis portile pentru prima data. LSUA are ca misiune lupta pentru libertatea, dreptatea si progresul studentilor in societate desfasurandu-si activitatea exclusiv datorita membrilor si voluntarilor sai. LSUA vizeaza  dezvoltarea unui mediu optim pentru afirmarea studentilor din Universitatea „1 Decembri 1918” din Alba Iulia.
LSUA are ca obiective:
•    Apararea drepturilor studentilor;
•    Medierea relatiilor dintre studenti, Universitate si organizatiile studentesti;
•    Sustinerea liberei exprimari a studentilor;
•    Furnizarea unei palete diverse de activitati menite sa dezvolte calitatea intelectuala, sociala, cultural si fizica a vietii studentilor;
•    Incurajarea si sprijinirea participarii active a studentilor in comunitate in vederea afirmarii acestora;
•    Difuzarea de informatii diverse, practice si progresive catre studenti.
 LSUA se ghideaza dupa principiile: calitatii, responsabilitatii, implicarii, libertatii, competentei, democratiei, comunicarii, transparentei, flexibilitatii, eficientei si bunei dispozitii.
Incepand din anul 2005 suntem membrii cu drepturi depline ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).
Federatia reuneste organizatii cu traditie, echipe de tineri care isi ghideaza initiativele pe principii si viziuni comune, pe care le abordeaza cu profesionalism. Astfel, actiunile le sunt recunoscute si sustinute de actori importanti din procesul educativ, precum Ministerul Educatiei Nationale la nivel national si Consiliul Europei la nivel international, dar si de mass-media si de alte institutii. In octombrie 2002, ANOSR a primit statutul de membru cu drepturi depline al Forumului European al Studentilor (ESU), devenind singura federatie studenteasca din Romania reprezentata si recunoscuta la nivel international.

Nu exista anunturi in sectiunea accesata!