Joburi Fundatia Pentru Voi

Fundaţia „Pentru Voi”

 

Înfiinţată în anul 1996, Fundaţia „Pentru Voi” este singura organizaţie non-guvernamentală din Timişoara care oferă servicii comunitare pentru adulţii cu dizabilităţi intelectuale şi singura din România care oferă o paletă atât de diversă de servicii. Fundaţia s-a dezvoltat ca o organizaţie durabilă, bazată pe suportul comunităţii, pe parteneriatul de lungă durată cu Consiliul Local Timişoara, pe cooperare guvernamentală şi internaţională, precum şi pe propriile activităţi aducătoare de venit. În prezent, oferim servicii pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi intelectuale şi familiile acestora.


Încă de la înfiinţare, Fundaţia „Pentru Voi” a fost un vârf de lance în domeniul dizabilităţii intelectuale din România, dezvoltând servicii unice în ţară, care au devenit ulterior model de bună practică la nivel european. Astfel, Pentru Voi a ceat primul centru de zi pentru adulţi cu dizabilităţi intelectuale din România, primul serviciu de angajare asistată, prima locuinţă protejată, primul centru respiro pentru acest grup de persoane şi multe altele.


1. VIZIUNE

Ne dorim o lume în care persoanele cu dizabilităţi de dezvoltare să aibă drepturi şi şanse egale, să beneficieze de sprijinul de care au nevoie, să fie respectate, având la bază credinţa noastră că toate persoanele sunt egale şi ar trebui valorizate, dizabilitatea fiind o problemă ce aparţine de domeniul drepturilor omului.

 

2. MISIUNE

Creşterea calităţii vieţii pentru persoanele cu dizabilităţi de dezvoltare şi familiile acestora.

 

3. VALORI
  • Demnitatea fiecărei persoane
  • Autonomia şi autodeterminarea
  • Egalitatea de şanse
  • Etica solidarităţii

 

4. OBIECTIVELE PRINCIPALE
  • Crearea de servicii sociale comunitare
  • Sprijinirea angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale
  • Elaborarea de politici publice bazate pe Convenţia ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi
  • Monitorizarea respectării drepturilor omului pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale
  • Sprijinirea familiilor
  • Creşterea conştientizării comunităţii cu privire la dizabilitatea intelectuală

 

5. BENEFICIARI

          În prezent avem 200 de beneficiari adulţi cu dizabilităţi de dezvoltare.

 

6. ACTIVITĂŢI

         A. Furnizare de servicii comunitare:
 

            Centre de zi

    1. Centrul de zi „Împreună” pentru 75 de persoane cu dizabilităţi intelectuale medii şi severe.
    2. Centrul de zi „Ladislau Tacsi” pentru 50 de persoane cu dizabilităţi severe, multiple şi cu comportament provocator.
    3. Centrul de zi „Orizonturi noi” pentru 35 de persoane cu dizabilităţi intelectuale.

           Locuinţe protejate: pentru un numar de 22 de beneficiari, persoane cu dizabilităţi intelectuale.

           Centru respiro: oferă găzduire pe termen scurt pentru maxim 5 beneficiari simultan.

 

           B. Unitatăţi protejate  

Unităţile protejate „Pentru Voi” şi „Pentru Voi Advertising” autorizate funcţionează ca întreprinderi sociale şi dezvoltă parteneriate cu instituţii, companii şi persoane fizice. Au 29 de angajaţi, persoane cu dizabilităţi intelectuale şi oferă produse din ateliere şi servicii.

           C. Campanii lobby, advocacy şi self-advocacy şi de strângere de fonduri
 
Fundaţia  organizează campanii de promovare a unei atitudini nediscriminatorii, campanii de lobby şi advocacy pentru promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi de dezvoltare dar şi campanii de strângere de fonduri pentru crearea de noi servicii comunitare pentru aceştia.

           D. Centru resursă

Fundaţia oferă sesiuni de training şi seminarii, organizează conferinţe naţionale şi internaţionale, publică, traduce şi diseminează la nivel naţional broşuri, manuale din domeniul dizabilităţii de dezvoltare.

           E. Formare profesională

Fundaţia Pentru Voi a fost acreditată ca furnizor de formare profesională pentru cursuri de: pedagog de recuperare, pedagog social, lucrator în cultura plantelor, comunicare în limba oficială, specialist în angajare asistată de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.


7. PROIECTE DERULATE PÂNĂ ÎN PREZENT

Pathways to work: Parteneriat international pentru angajarea persoanelor cu dizabilitati (2009 – 2011), proiect finanţat de Uniunea Europeana prin programul Leonardo da Vinci, coordonat de Colegiul Vocaţional Keskuspuisto din Finlanda, şi implementat de Fundaţia „Pentru Voi” în parteneriat cu organizaţia finlandeză, Colegiul Gorseinon din Marea Britanie, Fundaţia “Salva Vita” din Ungaria şi Centrul de Reabilitare Vocaţionala Astangu din Estonia;

Centru resursă pentru integrarea Tinerilor cu Handicap Mental (1998 - 1999) prin programul PHARE LIEN microproiecte;

Promovarea serviciilor comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale (2002), finanţator UNICEF;

Pe propriile picioare (2003), a beneficiat de o finanţare din partea Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap;

Încă un pas (2004). Proiectul a fost finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Handicap;

Pune-te în locul meu! a fost finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă (2005-2006);

Centrul de activităţi pentru adulţi cu dizabilităţi severe şi multiple (2005-2006), Uniunea Europeană prin programul Phare, Cooperative Nederland Foundation-CNF, Clubul Rotary Elst, familia Van Geel, Prietenii Sperantei-WACR, Primăria Municipiului Timişoara;

Diferiţi, dar împreună (2007 - 2008) beneficiază de finanţarea Iniţiativei pentru Sănătate Mentală Budapesta;

Vreau şi pot să muncesc! (2008 - 2009) a beneficiat de finanţarea Uniunii Europeane şi Guvernul României, prin programul PHARE 2006 – Coeziune Economică şi Socială, Dezvoltarea Resurselor Umane - Măsuri de Incluziune Socială.

Sunt adult: Trăiesc independent! (2013 – 2016) este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă;

Servicii de tip respite - Ia o pauză! (2013 – 2015) este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă;

ONG-uri mai puternice împreună! - Lobby și advocacy pentru crearea de oportunități egale pentru ONG-urile furnizoare de servicii sociale în accesarea finanțărilor publice (2014 -2015) este finanțat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România;

Special Olimpics (sase ediţii organizate de Fundatia Pentru Voi in colaborare cu Special Olimpics România); 

Diferiti, dar profesionişti valoroşi - Crearea unei intreprinderi sociale de tip unitate protejata autorizata „Pentru Voi Advertising” in mediu rural, in comuna Sacalaz, jud Timis. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”.
 

Timişoara înţelege şi acceptă autismul (2009)

Autismul nu dispare la 18 ani! (decembrie 2008 – noiembrie 2009)

Transparenţa şi eficienţa în finanţarea domeniului dizabilităţii în România (2008-2009)

Start profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale (2009 – 2010)

10.000 cornuri Pentru Voi (2010)

Stop discriminarii impotriva persoanelor cu dizabilitati intelectuale (2010 – 2011)

Training Opportunities for People with Intellectual Disabilities (TOPSIDE)/ Oportunitati de Training pentru Persoanele cu Dizabilitati Intelectuale (2011 – 2013)

Egal pe scenă şi în viaţă (2013)

Şanse egale la o viaţă sănătoasă (2013)

Renovare Locuinţa protejată Ovidiu (2013)

New Paths to Inclusion (2013 - 2015)

 

9. PREMII

 

  • „Model de excelenţă în furnizarea de servicii sociale comunitare pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale" pentu Centrul de zi „Împreună”, din partea Open Society Mental Health Initiative Budapesta, 2003.
  • „Premiul special pentru proiect local” pentru proiectul „Un prieten pentru TINE”, în cadrul PR Awards 2006
  • „Marele Premiu al Galei Societăţii Civile”, cu proiectul „Diferiţi, dar împreună”, pentru integrarea pe piaţa muncii a 73 persoane cu dizabilităţi intelectuale precum şi încheierea a 32 de parteneriate ale unităţii protejate cu diferite companii, 2008.
  • „Premiul Handinnov în România”, pentru proiectul „Diferiţi, dar împreună”, oferit într-un eveniment organizat sub patronajul Preşedenţiei Franceze a Uniunii Europene, 2008.
  • Cea mai bună campanie de voluntariat public” cu proiectul „Un prieten pentru TINE” în cadrul premiilor Galei Oameni pentru Oameni. Nu numai vieţile beneficiarilor noştri au devenit mai luminoase, dar şi cele ale voluntarilor, aceştia câştigând la rândul lor un prieten, 2009.
  • „Cel mai bun program derulat de ONG-uri la Categoria Integrare Sociala si Profesionala”, oferit de United Way profesional pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale.
  • „Premiul Municipiului Timisoara pentru Excelenta in Implicare Sociala pe Anul 2011”, oferit Fundatiei “Pentru Voi” prin hotararea domnului Primar Gheorghe Ciuhandu.
  • Primul „Premiu de Excelenţă în Domeniul Dizabilităţii”, premiu acordat de Ministerul Muncii şi de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi la secţiunea „Impact în comunitate” , 2016
  • Premiu „Zero Project Awardee 2017” pentru practică inovatoare în promovarea angajării în muncă a persoanelor cu dizabilităţi

 

10. DECORAŢII

 

  • În anul 2000, doamna Laila ONU, director al Fundaţiei şi al Centrului de servicii sociale "Pentru Voi" a fost decorată cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în Grad de Ofiţer de către preşedintele României, Domnul Emil Constantinescu.
  • În anul 2003, domnul Laurens Elmendorp (Olanda), preşedintele Fundaţiei "Pentru Voi", din acel an şi domnul Victor Wahlström (Suedia), au fost decoraţi cu Ordinului national Pentru Merit in grad de Ofiter de către Preşedintele României, Domnul Ion Iliescu, la Palatul Cotroceni.

 

Timisoara
Educational

Joburi Fundatia Pentru Voi:

Fundatia Pentru Voi nu are in prezent job-uri active.
Iata cele mai noi job-uri de pe Hipo:

International Leadership Trainee - Coca - Cola HBC

Entry Level Jobs in TOP Companies - Hipo.ro
Hybrid

Aplica fara CV

Siemens - Software Development Internship - Summer 2024

Entry Level Jobs in TOP Companies - Hipo.ro
Hybrid

Aplica fara CV

Summer Internship Program - Bucharest Global Technology Center

Entry Level Jobs in TOP Companies - Hipo.ro

Aplica fara CV

Mecanic Trotinete

Randstad România
3000 RON NET / luna

Aplica fara CV

Amazon - 2024 Graduate Software Dev Engineer

Entry Level Jobs in TOP Companies - Hipo.ro

Aplica fara CV

Locuri de munca Fundatia Pentru Voi

Angajari Fundatia Pentru Voi