Joburi Opportunity Weekend



Experiența Opportunity Weekend a fost concepută de către 7 liceeni membrii ai Școlii de Valori București în cadrul proiectului Excepționalii. Tinerii s-au gândit cum pot schimba viitorul colegilor lor, și nu numai, și astfel au conștientizat din propria experiență că educația non-formală este foarte importantă în construirea unei personalități. Astfel a apărut primul târg de voluntariate realizat pentru liceeni din România.

În cadrul târgului Opportunity Weekend s-au prezentat în medie 30 de organizații interesate să implice tinerii în activitățile pe care ei le desfășoară și își doresc să întâlnească tineri cu entuziasm, gata să acționeze.

Evenimentul a fost structurat din prisma a două perspective și anume: prezența standurilor în care organizațiile pot interacționa cu liceeni, facilitând astfel întâlnirea între cele două părți, cât și realizarea unor workshop-uri prin care tinerii să dobândească noi deprinderi. Creșterea numărului de participanți, atât în numărul standurilor, cât și în numărul participanților a fost unul considerabil, ceea ce ne-a determinat să extindem acest concept la un nou nivel și anume crearea unei platforme online în care tinerii să fie informați în mod constant de noi cursuri, programe de voluntariat pe care le pot accesa.

Misiunea proiectului este de a acorda elevilor o nouă perspectivă referitoare la voluntariat. Nu doar că tinerii vor căpăta abilități importante pentru provocările din viața reală, dar vor și ieși din zona de comfort. Vor deveni oameni empatici, cu mai multă exprienta, înconjurați de oameni care, la fel că și ei, vor să schimbe lumea! Credem că aceasta este nevoia reală în ziua de azi, de a forma oameni pasionați, autentici, care să își lase amprenta asupra comunității în care trăiesc!

Edițiile precedente ale evenimentului Opportunity Weekend au adunat până în momentul de față peste 2000 de paricipanti și 50 de organizații care ne-au demonstrat că atât nevoia tinerilor de a se implica, cât și cea a organizațiilor de a avea liceeni membrii în echipele lor este una reală. În urma celor două evenimente, am primit feedback-uri positive ale participanților ceea ce ne determină că Opportunity Weekend să nu se oprească. Faptul că organizațiile ne-au contactat imediat ce au aflat de organizarea celei de-a două ediție, iar liceeni și-au adus de această dată toată gașcă de prieteni să le demonstreze cât de mult îi va ajută experiența evenimentului.

Pe termen lung, România va avea tineri capabili să gestioneze situații tensionate, să conceapă idei din care se pot rezolva probleme atât sociale, cât și economice, oameni care sunt dispuși să ajute fără a primii în schimb o recompensă materială. Pe scurt, viitorul țării va fii în mâinile unor oameni care pot face că lucrurile să se întâmple și pot crea prin propriul exemplu generații viitoare care să continue încurajarea tinerilor pentru a se dezvoltă.
BUCURESTI
ONG

Joburi Opportunity Weekend:

Locuri de munca Opportunity Weekend

Angajari Opportunity Weekend