Ce au in comun descoperirea cancerului in 6 minute si un maraton la - 40 ˚C?

Cei care fac lucrurile sa se intample in Romania de astazi se reunesc pe 15 octombrie 2010, la Casa Poporului, sala Al I.Cuza, pentru conferinta TEDxBucharest – unde ideile bune se intalnesc cu oamenii care au nevoie de ele.

Organizata independent sub licenta TED Global, TEDxBucharest aduce audientei sale ideile a doisprezece vorbitori romani si a patru internationali intr-un spatiu audio-vizual aparte. Cei 16 vorbitori au in comun un trecut de inovatie, perseverenta si reusite contagioase. Venind dintr-o diversitate de domenii precum design, business, teatru, medicina, sport, activism social, mass media, stiinta si educatie, ei aduc prin TEDxBucharest exemple care inspira.

Exemplele personale, precum cel al lui Andrei Rosu care a alergat maratonul de la Polul Nord la -40 ˚C si cel al lui Nik Halik, multi-milionarul care a luat cina pe Titanic, se alatura exemplelor de business cu o imensa componenta sociala: serialul Oraselul Lenes si conceptul de scoala mobila pentru copiii strazii.
Raluca van Staden, Oana Pellea, Catalin Stefanescu, Adrian Bejan, Mihai Panaitescu si Andrei Stoica sunt o parte dintre romanii extraordinari ce vor vorbi la TEDxBucharest. Cum detectezi tulpini cancerigene in doar sase minute cu o inventie autohtona, folosirea umbrei pentru identificarea unui infractor prin satelit, de ce designul de viitor e facut de tineri si ce inseamna in 2010 cuvantul cultura sunt intrebari la care raspund ideile lor.

Pentru ca ideile bune merita impartasite, conferinta va fi si in 2010 un spatiu al inovatiei, o escapada din rutina truismelor si o incursiune intr-o joaca a conceptelor. TEDxBucharest este organizat de 11 tineri profesionisti ce isi dedica voluntar experienta, creativitatea si timpul. Puteti afla lista completa a vorbitorilor pe site-ul oficial al conferintei, www.tedxbucharest.com, alaturi de povestea editiei din 2009. Inscrierile pentru a participa la conferinta sunt deschise online pana pe 30 septembrie 2010.


 


Despre TED x Bucharest

In spiritul “ideilor care merita impartasite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care sa impartaseasca o experienta tip TED. Evenimentul nostru se numeste TEDxBucharest, unde x = eveniment TED organizat independent.

Despre TED

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care merita impartasite. A inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta in California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numara si Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende, Gordon Brown.

Va recomandam si:

Junior Trade in echipa CHS Agritrade. Alege sa fii diferit!

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI