Stiri recomandate de pe evz.ro

 

 

Cum ar arata Bucurestiul daca ar avea un primar mai bun

Pentru transformarea Capitalei intr-un oras numai bun de locuit exista destule proiecte realizabile. Sunt blocate insa prin birouri de lipsa banilor, dar mai ales de lipsa de viziune a edililor. S-au desenat planuri, adunate in teancuri pe birourile trecatorilor administratori ai Bucurestiului.

N-au fost puse insa in practica pentru ca n-au fost bani, dar mai ales pentru ca a lipsit vointa. Schilodit deopotriva de maretele santiere ale comunismului si de capitalismul imbracat in sticla si beton, Bucurestiul ramane un loc care scurteaza vietile locuitorilor sai si le coloreaza intr-un gri murdar. Nu e de mirare ca, in mai toate clasamentele de gen, Capitala se afla tot timpul la coada.

Citeste tot articolul pe evz.ro>>

 

Costinesti, unde „berea, tigara si fetele” sunt mai cautate decat marea si plaja

Scapat de sub privirile vigilente ale parintilor, Robert a ajuns in Costinesti pus pe fapte mari.

„Muzica, berea, tigara, fetele”, enumera pe scurt pustiul de 15 ani din Botosani in ce consta pentru el farmecul Costinestiului.

„El e generatia viitoare”, spun mandri de el prietenii sai, care au ceva mai multa experienta: au deja 17 ani si nu e prima oara cand vin in Costinesti. Robert turuie entuziast despre atmosfera grozava si despre „megadiscoteca Tineretului, cea mai mare discoteca in aer liber din Europa”.

„Avem cea mai de treaba diriginta. Ce vrem noi sa facem, aia facem”, spune el. Invariabil, discutia ajunge la „excesul de alcool”, cum ii zice Robert. Din cinci vorbe rostite, doua sunt „tigara” si „bautura”: „Cheltui un milion pe zi: tigari, bautura, mancare. Mancare mai ieftina, restul tigara si bautura”.

Citeste tot articolul pe evz.ro>>

 

Cum platesti TVA zero la bere in statiunile de pe litoral

Pe litoralul romanesc, bonurile fiscale sunt o raritate. In locul lor, turistii primesc, eventual, "note de plata", documente nefiscale neevidentiate in contabilitatea firmelor.

Comerciantii de pe litoral "uita" sa elibereze bonuri fiscale, sub pretext ca nu functioneaza casele de marcat. Sau le elibereaza turistilor asa-zise "note de plata", ne evidentiate in contabilitatea firmelor.

De cele mai multe ori, insa, la terasele de pe plaja, unde vanzarea se face pe banda rulanta, vanzatorului nici nu-i trece prin cap sa elibereze bon fiscal.

Citeste tot articolul pe evz.ro>>
 


 

Va recomandam si:

Lidl recrutează vorbitori de limba germană care își doresc mai mult decât un job

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?