43 la suta dintre companiile mari din România prevăd creșterea numărului de angajări în 2023

 
Hipo.ro a lansat studiul Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023 care cuprinde predictiile a 222 de specialisti HR de la companii mari care activeaza pe piata din Romania. Referitor la numarul joburilor deschise in 2023, 43% dintre managerii si expertii HR ai companiilor participante la studiu prevad o crestere a recrutarii in business si tehnologie. Cele doua arii vor fi foarte bine reprezentate si la Angajatori de TOP Bucuresti - cel mai mare eveniment de cariera din Romania. Evenimentul va avea loc intre 31 martie si 1 aprilie la Sala Palatului, iar participarea este gratuita.  


„Volumul generos de joburi, atat pentru profesionisti, cat si pentru juniori il observam nu doar in urma studiului Piata fortei de munca Hipo.ro in 2023, ci si la Angajatori de TOP – cel mai mare eveniment de cariera din Romania. 46% dintre companiile respondente considera ca numarul joburilor entry-level va creste in 2023, iar 54% vad o marire a numarului de oportunitati pentru profesionisti. Majoritatea dintre aceste companii au confirmat deja prezenta la Angajatori de TOP pe 30 martie – 1 aprilie 2023. Sunt anuntate 7000 de joburi pentru cei care isi cauta un loc de munca!” - Dragos Gheban, Managing Partner @Hipo.ro 



Pentru primavara lui 2023 venim la Angajatori de top cu peste 80 de pozitii disponibile, majoritatea in zona de studenti, proaspat absolventi si juniori cu pana in 2 ani experienta, dar si cu pozitii de seniori si manageri. Joburile sunt in echipele de audit, servicii financiare si contabilitate, dar si in IT, HR sau administrativ.” - Ligia Badea, Head of HR @Mazars


In ceea ce priveste procesul de recrutare in 2023, 88% dintre angajatori se asteapta la o piata la fel de dificila precum in 2022. 81% prevad ca nivelul de recrutare va fi la fel sau mai dificil. Doar 28% considera ca procesul de angajare va fi mai usor. Piata fortei de munca devine, astfel, o piata a candidatilor.  



In ceea ce priveste domeniile de activitate, conform rezultatelor studiului Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023, cei mai multi angajatori vor recruta in acest an in departamentele IT, resurse umane, audit/contabilitate si inginerie. Spre deosebire de anul trecut, numarul companiilor care estimeaza ca vor recruta in departamentul de logistica si achizitii creste cu peste 22%. 28% dintre companiile particioante la studiu prevad o crestere a numarului de joburi in  contabilitate/finante. In ceea ce priveste departamentele de inginerie, 29% dintre angajatori estimeaza ca vor angaja anul acesta.   



Conform studiului Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023, cele mai multe joburi vor fi in aria IT&C, atat in companiile de IT, cat si in cele business care au o componenta Tech. Peste 70 de companii mari ofera joburi in toate aceste domenii la cel mai mare targ de joburi din Romania - Angajatori de TOP, un proiect Hipo.ro! 


Studiul Piata Fortei de Munca Hipo.ro in 2023 va fi lansat intr-un eveniment din cadrul Angajatori de TOP. Cei interesati de obtinerea unui loc de munca primavara aceasta pot participa la Angajatori de TOP Bucuresti, pe 31 martie – 1 aprilie la Sala Palatului.  
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania