PregătIT pentru Mâine! Pentalog formează următoarea generație de talent IT din România

 



Bucure
È™ti, 28 februarie 2023 PregătIT pentru mâine!, programul de stagii al companiei Pentalog, oferăoportunități valoroase de mentorat studenÈ›ilor din România. Lansat în noiembrie 2021, acesta È™i-a atins scopul de a crea o platformă pentru programatorii aspiranÈ›i È™i nu numai, pentru ca aceÈ™tia să poată învăța, schimba idei È™i cunoÈ™tinÈ›e, È™i pentru a dobândi experiență alături de experÈ›i.


 
De la începutul său È™i până în prezent, peste 1000 de studenÈ›i de la 13 universități din È›ară s-au înscris în program, 410 dintre aceÈ™tia luând parte la stagiile de practică. PregătIT pentru mâine!, conceput pentru a deschide conversaÈ›ia dintre studenÈ›i È™i profesioniÈ™tii cu experiență, a oferit tinerilor o È™ansă de a experimenta lumea reală a industriei IT È™i oportunitățile de mentorat.
 
Harta parcursului fiecărui student, de la admitere È™i până la obÈ›inerea certificatului de absolvire, include între 2 È™i 4 luni de practică. În acest timp, le este desemnat un mentor, care îi ghidează în carieră, îi ajută să îÈ™i depășească limitele È™i le oferă informaÈ›ii valoroase cu privire la carieră. StudenÈ›ii se întâlnesc cu experÈ›ii de câteva ori pe săptămână pentru a învăța È™i a primi feedback.
 
În ultimele 15 luni, studenÈ›ii au avut È™ansa de a lucra È™i învăța sub îndrumarea a 54 de mentori din Pentalog, cu peste 5 ani de experiență în industra IT, care au investit peste 10 000 ore în proiect. Printre aceÈ™tia se numără Mădălina P., Talent Growth Specialist cu peste 7 ani experiență în a îndruma oamenii talentaÈ›i către proiecte potrivite, Gabriel E., cu 20 de ani de experiență în programare, Tech Lead È™i Scrum Master, È™i Alexandru K., Engineering Lead la Pentalog È™i fluent în diverse limbaje de programare de 16 ani. Pe parcursul stagiilor de practică, mentorii au fost alături de fiecare student în parte pentru a depista blocajele acestora È™i a-i îndruma. Au descoperit împreună care sunt atuurile studenÈ›ilor È™i au încercat să schiÈ›eze scenarii plauzibile de carieră pentru viitorii programatori.
 
Aruncând o privire peste cifre, cei mai mulÈ›i participanÈ›i ai programului au venit din IaÈ™i (23%), BraÈ™ov (16%) È™i Bacău (14%). Dintre È™colile partenere, cele mai multe stagii de practică au fost realizate în cadrul Universității “A.I. Cuza” din IaÈ™i, Universității “Transilvania” din BraÈ™ov È™i a Universității "V. Alecsandri" din Bacău. RepartiÈ›ia de gen s-a apropiat de egalitate, 40% dintre participante fiind studente. Privind înspre interesele celor înscriÈ™i, cei mai mulÈ›i au fost interesaÈ›i de .NET / C# / C++, acestea fiind urmate de Android È™i QA Manual. Pentru a acoperi întreaga industrie IT, studenÈ›ii au acumulat cunoÈ™tinÈ›e È™i experiență È™i cu privire la HR în IT, Contabilitate È™i Business Analysis.


 
Pe parcursul proiectului au fost organizate 5 evenimente - dintre acestea, 4 orientate tehnic È™i unul dedicat exclusiv întrebărilor studenÈ›ilor. Acestea s-au transformat în resurse utile pentru studenÈ›i, putând fi regăsite pe platforma PregătIT pentru mâine! È™i pe canalul de Youtube al Pentalog. Pe website, alături de materialele video, pot fi regăsite È™i articole de blog tehnice.
 
Impactul programului vorbeÈ™te de la sine. Mentorii au sedimentat informaÈ›iile pe care le È™tiau deja È™i au devenit mai buni alături de studenÈ›i. Privind înspre piață, programul a oferit opÈ›iuni È™i diversitate pieÈ›ei muncii, iar mediul academic a legat o relaÈ›ie mai strânsă cu cel de business. Cel mai important, în schimb, este impactul asupra studenÈ›ilor. Ei au avut È™ansa de a alege acel ”ceva” potrivit pentru ei, de a învăța, lucra È™i experimenta mai mult ca niciodată, È™i de a fi îndrumaÈ›i de seniori cu experiență. ParticipanÈ›ii la program nu doar că au generat experiență valoroasă în industria IT, ci È™i au construit È™i consolidat abilități de comunicare, încredere de sine È™i colaborare - soft skills indispensabile pentru viitorul lor.
 
"PregătIT pentru mâine!” este un program de stagii de practică pentru studenÈ›i organizat de PENTALOG ROMANIA SRL È™i cofinanÈ›at de Fondul Social European prin Programul OperaÈ›ional Capital Uman 2014-2020. Misiunea programului este ca în cei doi ani de activitate, între 2021 È™i 2023, să pregătească peste 350 de studenÈ›i pentru viitoarea lor carieră în IT - de la consiliere profesională la pregătire pentru intrare în câmpul muncii.
 
Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie pentru următoarea serie de stagii de practică din 15 aprilie - 15 iunie 2023. Aceasta va aborda 14 tehnologii, dintre care 3 în BraÈ™ov, 3 în Cluj, È™i 8 în IaÈ™i, fiind dedicată studenÈ›ilor È™i masteranzilor din ultimul an de studiu. Fiecare mentor în parte va îndruma între 1 È™i 2 studenÈ›i, fiind redus numărul de persoane admise față de celelalte serii.
 
Pentru a participa în program, studenÈ›ii trebuie să acceseze platforma pregatitpentrumaine.ro, să completeze formularul de înscriere cu atenÈ›ie È™i să aÈ™tepte încheierea procesului de selecÈ›ie, pentru a vedea dacă au fost sau nu admiÈ™i.



Despre PENTALOG ROMANIA
Pentalog este o companie specializată în furnizarea de servicii ÅŸi soluÅ£ii digitale cu peste 1400 de ingineri IT, în 15 locaÅ£ii (FranÅ£a, Romania, Republica Moldova, Vietnam, Germania, Statele Unite ale Americii, Mexic, UK) de pe 3 continente. Cu o comunitate vastă de peste 400.000 de specialiÈ™ti, Pentalog oferă o gamă largă de servicii care includ dezvoltarea de software, expertiză în inovare È™i growth, È™i soluÈ›ii de evaluare, recrutare È™i freelancing.
 
În plus, Pentalog oferă È™i o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă servicii DevOps, SecOps È™i DataOps, pentru clienÈ›i din diferite țări, cum ar fi SUA, FranÈ›a, Germania, Marea Britanie, ElveÈ›ia, Belgia, Austria È™i Suedia. Pentalog se angajează să ofere servicii È™i soluÈ›ii digitale de ultimă generaÈ›ie care ajută companiile de toate dimensiunile să-È™i atingă obiectivele È™i să stimuleze creÈ™terea în era digitală.

 

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania