PregătIT pentru Mâine! Pentalog formează următoarea generație de talent IT din România

 



Bucure
ști, 28 februarie 2023 PregătIT pentru mâine!, programul de stagii al companiei Pentalog, oferăoportunități valoroase de mentorat studenților din România. Lansat în noiembrie 2021, acesta și-a atins scopul de a crea o platformă pentru programatorii aspiranți și nu numai, pentru ca aceștia să poată învăța, schimba idei și cunoștințe, și pentru a dobândi experiență alături de experți.


 
De la începutul său și până în prezent, peste 1000 de studenți de la 13 universități din țară s-au înscris în program, 410 dintre aceștia luând parte la stagiile de practică. PregătIT pentru mâine!, conceput pentru a deschide conversația dintre studenți și profesioniștii cu experiență, a oferit tinerilor o șansă de a experimenta lumea reală a industriei IT și oportunitățile de mentorat.
 
Harta parcursului fiecărui student, de la admitere și până la obținerea certificatului de absolvire, include între 2 și 4 luni de practică. În acest timp, le este desemnat un mentor, care îi ghidează în carieră, îi ajută să își depășească limitele și le oferă informații valoroase cu privire la carieră. Studenții se întâlnesc cu experții de câteva ori pe săptămână pentru a învăța și a primi feedback.
 
În ultimele 15 luni, studenții au avut șansa de a lucra și învăța sub îndrumarea a 54 de mentori din Pentalog, cu peste 5 ani de experiență în industra IT, care au investit peste 10 000 ore în proiect. Printre aceștia se numără Mădălina P., Talent Growth Specialist cu peste 7 ani experiență în a îndruma oamenii talentați către proiecte potrivite, Gabriel E., cu 20 de ani de experiență în programare, Tech Lead și Scrum Master, și Alexandru K., Engineering Lead la Pentalog și fluent în diverse limbaje de programare de 16 ani. Pe parcursul stagiilor de practică, mentorii au fost alături de fiecare student în parte pentru a depista blocajele acestora și a-i îndruma. Au descoperit împreună care sunt atuurile studenților și au încercat să schițeze scenarii plauzibile de carieră pentru viitorii programatori.
 
Aruncând o privire peste cifre, cei mai mulți participanți ai programului au venit din Iași (23%), Brașov (16%) și Bacău (14%). Dintre școlile partenere, cele mai multe stagii de practică au fost realizate în cadrul Universității “A.I. Cuza” din Iași, Universității “Transilvania” din Brașov și a Universității "V. Alecsandri" din Bacău. Repartiția de gen s-a apropiat de egalitate, 40% dintre participante fiind studente. Privind înspre interesele celor înscriși, cei mai mulți au fost interesați de .NET / C# / C++, acestea fiind urmate de Android și QA Manual. Pentru a acoperi întreaga industrie IT, studenții au acumulat cunoștințe și experiență și cu privire la HR în IT, Contabilitate și Business Analysis.


 
Pe parcursul proiectului au fost organizate 5 evenimente - dintre acestea, 4 orientate tehnic și unul dedicat exclusiv întrebărilor studenților. Acestea s-au transformat în resurse utile pentru studenți, putând fi regăsite pe platforma PregătIT pentru mâine! și pe canalul de Youtube al Pentalog. Pe website, alături de materialele video, pot fi regăsite și articole de blog tehnice.
 
Impactul programului vorbește de la sine. Mentorii au sedimentat informațiile pe care le știau deja și au devenit mai buni alături de studenți. Privind înspre piață, programul a oferit opțiuni și diversitate pieței muncii, iar mediul academic a legat o relație mai strânsă cu cel de business. Cel mai important, în schimb, este impactul asupra studenților. Ei au avut șansa de a alege acel ”ceva” potrivit pentru ei, de a învăța, lucra și experimenta mai mult ca niciodată, și de a fi îndrumați de seniori cu experiență. Participanții la program nu doar că au generat experiență valoroasă în industria IT, ci și au construit și consolidat abilități de comunicare, încredere de sine și colaborare - soft skills indispensabile pentru viitorul lor.
 
"PregătIT pentru mâine!” este un program de stagii de practică pentru studenți organizat de PENTALOG ROMANIA SRL și cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Misiunea programului este ca în cei doi ani de activitate, între 2021 și 2023, să pregătească peste 350 de studenți pentru viitoarea lor carieră în IT - de la consiliere profesională la pregătire pentru intrare în câmpul muncii.
 
Înscrierile sunt deschise până pe 15 martie pentru următoarea serie de stagii de practică din 15 aprilie - 15 iunie 2023. Aceasta va aborda 14 tehnologii, dintre care 3 în Brașov, 3 în Cluj, și 8 în Iași, fiind dedicată studenților și masteranzilor din ultimul an de studiu. Fiecare mentor în parte va îndruma între 1 și 2 studenți, fiind redus numărul de persoane admise față de celelalte serii.
 
Pentru a participa în program, studenții trebuie să acceseze platforma pregatitpentrumaine.ro, să completeze formularul de înscriere cu atenție și să aștepte încheierea procesului de selecție, pentru a vedea dacă au fost sau nu admiși.



Despre PENTALOG ROMANIA
Pentalog este o companie specializată în furnizarea de servicii şi soluţii digitale cu peste 1400 de ingineri IT, în 15 locaţii (Franţa, Romania, Republica Moldova, Vietnam, Germania, Statele Unite ale Americii, Mexic, UK) de pe 3 continente. Cu o comunitate vastă de peste 400.000 de specialiști, Pentalog oferă o gamă largă de servicii care includ dezvoltarea de software, expertiză în inovare și growth, și soluții de evaluare, recrutare și freelancing.
 
În plus, Pentalog oferă și o gamă cuprinzătoare de servicii care acoperă servicii DevOps, SecOps și DataOps, pentru clienți din diferite țări, cum ar fi SUA, Franța, Germania, Marea Britanie, Elveția, Belgia, Austria și Suedia. Pentalog se angajează să ofere servicii și soluții digitale de ultimă generație care ajută companiile de toate dimensiunile să-și atingă obiectivele și să stimuleze creșterea în era digitală.

 

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on