GoGraduates: cum să faci pasul de la facultate spre o carieră în lumea berii?


 

Se spune că primul pas este cel mai greu, atât în carieră, cât și atunci când începem noi proiecte în viața personală. De aceea, un mentor sau o oportunitate la momentul potrivit pot influența în bine evoluția întregii cariere ale unui om.

Pentru a le da o mână de ajutor tinerilor care sunt pe punctul de a absolvi studiile universitare, Ursus Breweries, liderul pieței berii din România, îi invită pe tineri să descopere această industrie, printr-un program de graduate trainee. GoGraduates a fost special dezvoltat pentru studenții din ultimul an și pentru absolvenții sau masteranzii care își doresc o carieră cu expunere internațională în industria berii.

Prin acest demers, Ursus Breweries își deschide larg porțile pentru cei care sunt la început de drum și care au dorința și curiozitatea de a face primii pași în carieră, într-o echipă diversă și dinamică, îndrumați de specialiști din departamente precum: Marketing și Vânzări, Financiar, Producție, Supply Chain și Resurse Umane.

Programul durează doi ani, iar în această perioadă cei selectați petrec, prin rotație, câteva luni alături de specialiștii din fiecare departament, ceea ce le dă posibilitatea să înțeleagă cultura organizațională a companiei și specificul industriei. Programul conține module de învățare și cursuri de formare și instruire.

În plus, are și o componentă de mentorat, care le oferă tinerilor posibilitatea să lucreze alături de liderii care au acumulat deja experiență în companie și care le pot oferi recomandările de care au nevoie pentru a ajunge la următorul nivel. Totodată, mentorii îi vor ajuta să își pună în valoare atuurile, ghidându-i astfel spre roluri care se pliază pe abilitățile lor. Mulți dintre participanți rămân în companie și reușesc, prin forțe proprii și cu un strop de îndrumare, să obțină, în timp, roluri de management.

Alin Dumitrașcu, Packaging Team Leader @ Ursus Breweries.
 

Alin Dumitrașcu este unul dintre tinerii selectați. A ales să-și continue cariera în fabrica de la Brașov după ce a finalizat programul de graduate trainee, iar acum are rolul de Packaging Team Leader. Pentru el, GoGraduates a fost o experiență palpitantă: “Am învățat într-un an cât în patru de facultate. Am fost entuziasmat să lucrez în departamentul Packaging. Dar nu aș fi știut cât este de interesant, dacă nu aș fi ajuns să cunosc procesul datorită acestui program”.

Între ultimul curs și prima zi de job, timpul curge altfel, iar Alin era preocupat de evoluția sa profesională, întrucât pentru majoritatea rolurilor care i-au atras atenția era necesar să aibă experiență. Deși a avut un bagaj solid de cunoștințe teoretice din facultate, experiența practică nu era atât de bogată și a simțit că are nevoie de o etapă care să facă mai ușoară trecerea între viața de student și cea de angajat. GoGraduates i s-a potrivit ca o mănușă, fiindcă a găsit în echipa Ursus Breweries sprijinul pe care îl căuta pentru a învăța cum să transforme toate noțiunile dobândite în anii de formare în abilități excelente pentru a face performanță în carieră.

“Tinerii au nevoie de astfel de programe, au nevoie să fie susținuți, învățați și integrați într-un sistem de muncă pe care să-l înțeleagă bine mai întâi, ca să poată face o alegere asumată a departamentelor în care vor lucra. Și mai au nevoie de un mediu fără prejudecăți, flexibil, în care să le fie ascultate ideile și care să nu fie reticent la nou”, spune Alin.

Îndrumați atent de mentori cu experiență, tinerii se familiarizează treptat cu întreaga activitate a celui mai mare producător de bere din țară și învață că pot avea încredere în abilitățile lor. Astfel, pas cu pas, reușesc să gestioneze cu succes propriile proiecte.

“Dacă m-aș fi angajat direct, fără să intru în acest program, mi-ar fi fost mult mai greu, pentru că m-aș fi lovit de noțiuni noi, care mi-ar fi îngreunat și activitatea și integrarea în companie, dar și performanțele la locul de muncă”, recunoaște Alin.

Ioana Dumitrașcu, Jr. Brewing Team Manager @ Ursus Breweries.


După numai un an și trei luni de când a intrat în program, Ioana Dumitrașcu, actual Jr. Brewing Team Manager la fabrica din Brașov, și-a dat seama că vrea să lucreze în departamentul în care se fabrică berea – desigur, după ce a trecut prin toate celelalte departamente.

“Mie nu-mi place munca de birou. Mi-am dat seama de asta foarte repede și, de când eram în facultate, mă fascina procesul de fabricare a berii. Deși poate părea că e un job pentru bărbați, faptul că sunt femeie nu m-a împiedicat, ba dimpotrivă, am primit încurajări și susținerea colegilor din companie. Ne place tot ce facem și ne simțim minunat. Programul GoGraduates mi-a oferit exact mediul de care aveam nevoie ca să mă dezvolt și o echipă în care mă simt foarte bine. Recomand acest program tinerilor pentru că, datorită lui, pot căpăta cunoștințe solide care să-i ajute atunci când vor ocupa o anumită poziție în companie”, spune Ioana.


_____________________________

Nu există o rețetă pentru a avea succes în carieră, dar secretul e să ai încredere în tine și să testezi cât mai multe lucruri, să vezi ce ți se potrivește. Dacă ești student în ultimul an de studiu, masterand sau proaspăt absolvent, ai rezultate bune și ești implicat în programe de voluntariat și nu-ți lipsește curiozitatea, stai cu ochii pe programul GoGraduates. Cine știe? Poate că acesta va fi și pentru tine primul pas spre cariera la care visezi!


Job-urile Ursus Breweries pe Hipo.ro >>>

Sursa: AngajatorulMeu.ro
 

Va recomandam si:

Centrul de tehnologie si operatiuni al LSEG (London Stock Exchange Group) ajunge la 1000 de angajati in Bucuresti

ULTIMELE JOBURI Ursus Breweries