GoGraduates: cum să faci pasul de la facultate spre o carieră în lumea berii?


 

Se spune că primul pas este cel mai greu, atât în carieră, cât È™i atunci când începem noi proiecte în viaÈ›a personală. De aceea, un mentor sau o oportunitate la momentul potrivit pot influenÈ›a în bine evoluÈ›ia întregii cariere ale unui om.

Pentru a le da o mână de ajutor tinerilor care sunt pe punctul de a absolvi studiile universitare, Ursus Breweries, liderul pieÈ›ei berii din România, îi invită pe tineri să descopere această industrie, printr-un program de graduate trainee. GoGraduates a fost special dezvoltat pentru studenÈ›ii din ultimul an È™i pentru absolvenÈ›ii sau masteranzii care îÈ™i doresc o carieră cu expunere internaÈ›ională în industria berii.

Prin acest demers, Ursus Breweries îÈ™i deschide larg porÈ›ile pentru cei care sunt la început de drum È™i care au dorinÈ›a È™i curiozitatea de a face primii paÈ™i în carieră, într-o echipă diversă È™i dinamică, îndrumaÈ›i de specialiÈ™ti din departamente precum: Marketing È™i Vânzări, Financiar, ProducÈ›ie, Supply Chain È™i Resurse Umane.

Programul durează doi ani, iar în această perioadă cei selectaÈ›i petrec, prin rotaÈ›ie, câteva luni alături de specialiÈ™tii din fiecare departament, ceea ce le dă posibilitatea să înÈ›eleagă cultura organizaÈ›ională a companiei È™i specificul industriei. Programul conÈ›ine module de învățare È™i cursuri de formare È™i instruire.

În plus, are È™i o componentă de mentorat, care le oferă tinerilor posibilitatea să lucreze alături de liderii care au acumulat deja experiență în companie È™i care le pot oferi recomandările de care au nevoie pentru a ajunge la următorul nivel. Totodată, mentorii îi vor ajuta să îÈ™i pună în valoare atuurile, ghidându-i astfel spre roluri care se pliază pe abilitățile lor. MulÈ›i dintre participanÈ›i rămân în companie È™i reuÈ™esc, prin forÈ›e proprii È™i cu un strop de îndrumare, să obÈ›ină, în timp, roluri de management.

Alin Dumitrașcu, Packaging Team Leader @ Ursus Breweries.
 

Alin DumitraÈ™cu este unul dintre tinerii selectaÈ›i. A ales să-È™i continue cariera în fabrica de la BraÈ™ov după ce a finalizat programul de graduate trainee, iar acum are rolul de Packaging Team Leader. Pentru el, GoGraduates a fost o experiență palpitantă: “Am învățat într-un an cât în patru de facultate. Am fost entuziasmat să lucrez în departamentul Packaging. Dar nu aÈ™ fi È™tiut cât este de interesant, dacă nu aÈ™ fi ajuns să cunosc procesul datorită acestui program”.

Între ultimul curs È™i prima zi de job, timpul curge altfel, iar Alin era preocupat de evoluÈ›ia sa profesională, întrucât pentru majoritatea rolurilor care i-au atras atenÈ›ia era necesar să aibă experiență. DeÈ™i a avut un bagaj solid de cunoÈ™tinÈ›e teoretice din facultate, experienÈ›a practică nu era atât de bogată È™i a simÈ›it că are nevoie de o etapă care să facă mai uÈ™oară trecerea între viaÈ›a de student È™i cea de angajat. GoGraduates i s-a potrivit ca o mănușă, fiindcă a găsit în echipa Ursus Breweries sprijinul pe care îl căuta pentru a învăța cum să transforme toate noÈ›iunile dobândite în anii de formare în abilități excelente pentru a face performanță în carieră.

“Tinerii au nevoie de astfel de programe, au nevoie să fie susÈ›inuÈ›i, învățaÈ›i È™i integraÈ›i într-un sistem de muncă pe care să-l înÈ›eleagă bine mai întâi, ca să poată face o alegere asumată a departamentelor în care vor lucra. Și mai au nevoie de un mediu fără prejudecăți, flexibil, în care să le fie ascultate ideile È™i care să nu fie reticent la nou”, spune Alin.

ÎndrumaÈ›i atent de mentori cu experiență, tinerii se familiarizează treptat cu întreaga activitate a celui mai mare producător de bere din È›ară È™i învață că pot avea încredere în abilitățile lor. Astfel, pas cu pas, reuÈ™esc să gestioneze cu succes propriile proiecte.

“Dacă m-aÈ™ fi angajat direct, fără să intru în acest program, mi-ar fi fost mult mai greu, pentru că m-aÈ™ fi lovit de noÈ›iuni noi, care mi-ar fi îngreunat È™i activitatea È™i integrarea în companie, dar È™i performanÈ›ele la locul de muncă”, recunoaÈ™te Alin.

Ioana Dumitrașcu, Jr. Brewing Team Manager @ Ursus Breweries.


După numai un an È™i trei luni de când a intrat în program, Ioana DumitraÈ™cu, actual Jr. Brewing Team Manager la fabrica din BraÈ™ov, È™i-a dat seama că vrea să lucreze în departamentul în care se fabrică berea – desigur, după ce a trecut prin toate celelalte departamente.

“Mie nu-mi place munca de birou. Mi-am dat seama de asta foarte repede È™i, de când eram în facultate, mă fascina procesul de fabricare a berii. DeÈ™i poate părea că e un job pentru bărbaÈ›i, faptul că sunt femeie nu m-a împiedicat, ba dimpotrivă, am primit încurajări È™i susÈ›inerea colegilor din companie. Ne place tot ce facem È™i ne simÈ›im minunat. Programul GoGraduates mi-a oferit exact mediul de care aveam nevoie ca să mă dezvolt È™i o echipă în care mă simt foarte bine. Recomand acest program tinerilor pentru că, datorită lui, pot căpăta cunoÈ™tinÈ›e solide care să-i ajute atunci când vor ocupa o anumită poziÈ›ie în companie”, spune Ioana.


_____________________________

Nu există o reÈ›etă pentru a avea succes în carieră, dar secretul e să ai încredere în tine È™i să testezi cât mai multe lucruri, să vezi ce È›i se potriveÈ™te. Dacă eÈ™ti student în ultimul an de studiu, masterand sau proaspăt absolvent, ai rezultate bune È™i eÈ™ti implicat în programe de voluntariat È™i nu-È›i lipseÈ™te curiozitatea, stai cu ochii pe programul GoGraduates. Cine È™tie? Poate că acesta va fi È™i pentru tine primul pas spre cariera la care visezi!


Job-urile Ursus Breweries pe Hipo.ro >>>

Sursa: AngajatorulMeu.ro
 

Va recomandam si:

10 New Tech Companies to Keep an Eye on in 2024

ULTIMELE JOBURI Ursus Breweries