Ai primit doua oferte de munca? Alege-o pe cea potrivita

Felicitari! Ai reusit sa obtii nu una, ci doua oferte de munca? Esti un adevarat guru al procesului de recrutare!

Totusi, probabil acum te intrebi ce faci in situatia in care ai de ales intre doua oferte de lucru. Urmareste sfaturile de mai jos pentru a reusi sa lucrezi la angajatorul potrivit tie.


1. Analizeaza ce spun altii despre companie


Sigur, unii pot avea experiente diferite fata de ceea ce ai putea experimenta tu in cadrul companiei, insa la un simplu search poti cauta ce pareri au alte persoane fata de modul de lucru. Desi nu ar trebui sa te influenteze neaparat, pentru ca fiecare este diferit si percepe altfel situatiile, te poti uita sa iti faci o idee in privinta celor doua oferte locuri de munca.


2. Gandeste-te la mediul de lucru


Fie ca analizezi locatia companiei care poate fi un factor pozitiv sau negativ in functie de cat esti tu de dispus sa te deplasezi de acasa sau ca evaluezi modul de lucru pentru ca preferi sa lucrezi remote sau la sediu, aceste aspecte sunt relevante in decizia ta pentru  oferta de munca.

Vezi aici  oferte de munca part time

Evident, in aceasta categorie de evaluat se incadreaza si cum ti s-a parut atmosfera de la birou. Daca ai avut interviul fizic cu siguranta ai tras cu ochiul la cum se desfasoara treburile si ce vibe iti transmiteau angajatii. Este foarte important sa te imaginezi cum te-ai integra tu in acel peisaj.


3. Informeaza-te despre cultura organizationala


De la modul de comunicare cu colegii de munca pana la ritmul de realizare pentru proiectele atribuite, este important sa tii cont de aceste lucruri. Daca nu te simti in largul tau sa lucrezi sub presiune, inseamna ca respectiva companie nu se pliaza pe ceea ce consideri tu jobul ideal.

Oferte de munca full time

De asemenea, daca jobul se bazeaza foarte mult pe colaborarea intre echipe, iar tie iti place sa fii destul de independent, atunci trebuie sa alegi un alt locde munca.


4. Evalueaza daca merita sa iti sacrifici timpul pentru un salariu mai mare


Pentru multi dintre cei care au de ales intre doua oferte de munca salariul reprezinta unul dintre aspectele decisive in alegerea lor. Cu toate acestea, un salariu mai mare poate inseamna (sau nu) mai multe responsabilitati.

De aceea, trebuie sa fii constient in decizia ta daca vrei sa sacrifici din timpul cu familia, iesitul cu prietenii sau hobby-uri, adica activitati care te fac fericit in mod obisnuit, in schimbul unui salariu mai generos.


5. Intreaba de pachetul de beneficii


Asigurarea de sanatate este un beneficiu care trebuie luat in calcul in analiza ta privind aceste oferte de angajare. Astfel, daca unul dintre angajatori ofera mai multe servicii in acest sens pe langa cele obisnuite (oftalmologie, stomatologie, abonament la sala) atunci balanta ar putea sa se indrepte catre acestia.

Bonurile de masa sunt un beneficiu pe care nu il poti trece cu vederea in  oferta de muncă deoarece sunt chiar un plus la salariul tau. Fii atent care iti ofera o suma mai mare pe cardul de bonuri de masa.

Citeste aici ce poti cumpara cu tichetele de masa

De altfel, poti intreba daca vei primi si card cadou, card cultural sau card de vacanta. Cu aceste beneficii gratuite te poti rasfata cu vacante sau vizite la muzee. Mai mult, cu cardul cadou iti poti lua inclusiv piese vestimentare.

Odata ce ai observat si pus in balanta toate aceste lucruri, cu siguranta ca vei lua decizia perfecta tie in ceea ce priveste alegerea dintre aceste  oferte joburi de care vei fi multumit pe o perioada lunga de timp. Nu incerca sa iei decizii pripite! Aloca-ti cateva zile (2-3 zile) de gandit deoarece daca iei o hotarare gresita o vei regreta dupa o vreme.


 

Citeste si:

   

 

Va recomandam si:

Model scrisoare de intentie. Descarca modele pregatite de specialisti dn care merita sa te inspiri