Primul salariu? Petrecere mare!


ÎN SFÂRȘIT... A venit ziua în care ai câștigat primul salariu! Cel mai probabil a trecut o lună de când te-ai angajat și ai muncit cum ai putut mai bine pentru a te bucura de primii tăi bani.

Aplica aici la primul tău job 


Conform studiului Cei Mai Doriți Angajatori, echilibrul dintre viața personală și cea profesională este cel mai important obiectiv în 2022. De aceea, încearcă să te bucuri cât mai mult cu putință de rodul muncii tale!

 

Cu toate acestea, te-ai gândit ce să faci cu primii tăi bani munciți, însă nu știi cum să îi gestionezi și ce ai putea să îți iei? Iată câteva idei care te-ar putea inspira în această situație: 


Cumpără-ți cu primul salariu de la angajare ceea ce vrei



Îți amintești momentul când ai trecut pe lângă un magazin din mall și te-ai gândit „ Atunci când mă angajez și primesc primul salariu, vin direct aici”? Acel moment este ACUM. În timp ce ideea de a economisi este cu siguranță una bună, un mic răsfăț pentru munca depusă te poate face să te simți la fel de împlinit.


Când primești primul salariu ia în calcul o mini-vacanță



Îți dorești de mult timp să călătorești într-o altă țară, dar ai așteptat momentul să fii independent financiar? Cu primul salariu de la angajare poți urmări ofertele de pe site-urile dedicate și să îți cumperi bilete de avion către destinația dorită.

Sfat: Încearcă să îți iei biletele de zbor la aproximativ 2 luni de la angajare. Nu am vrea să pari o persoană neserioasă, nu-i așa?


Fă cinste din salariul primului job!



Fie că te decizi să împărtășești banii câștigați cu familia sau prietenii, ideea aceasta poate să îți aducă zâmbetul pe buze. Vineri seara când ieși cu prietenii la pub-ul sau restaurantul preferat, oferă-te să plătești. Oricum, roata se întoarce 😊.

Află aici cât câștigă un absolvent

În cazul în care vrei să te bucuri de reușită în familie, ai putea să cumperi din salariul primului job un desert pentru toți membrii. Evident, și seara de pizza poate fi o idee genială, nu poți da greș niciodată cu acest fel de mâncare.


Pune bani de o parte din primul salariu



Oricât de tentant ar fi să dai primul salariu pe tot ceea îți poftește inima, îți recomandăm să pui de o parte un procent de 10%. Pentru a te asigura că lună de lună vei încerca să salvezi o parte din salariu,îți poți face un cont bancar de savings.

În acest fel, poți începe să strângi bani pentru investiții mult mai valoroase, precum un apartament sau o mașină.


Alege să ajuți pe cineva când primești primul salariu



Fie că vorbim de un ajutor minor pentru cei nevoiași din centre speciale care nu au unde locui sau de o contribuție lunară pentru persoanele cu probleme de sănătate, această acțiune te va ajuta să te simți mult mai bine spiritual.

Fă un bine cu primii tăi bani, iar universul te va răsplăti în viitor!
 


Citeste si:

   
 

Va recomandam si:

Model CV 2024

ULTIMELE JOBURI