Care sunt angajatorii de TOP din inginerie in 2022?
Precum anul trecut, in Romania continua sa fie o cerere crescuta pentru ingineri si muncitori calificati. Este nevoie de o pregatire a actualilor si viitorilor angajati pentru transformarea industriei. 


Avem nevoie sa ajutam forta de munca sa treaca de la a opera furnale clasice la a se specializa pentru cuptoare cu arc electric, de exemplu. Actuala forta de munca va avea joburi si in viitor, doar trebuie sa dobandeasca noi abilitati, inclusiv digitale.“, sustine intr-o dezbatere Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti. 
 
Ca urmare a nevoii de personal in industria ingineriei, iata cele mai mari companii din Romania care se fac remarcate in acest sector la Angajatori de TOP 2022:

                 


Continental - Vezi joburile disponibile
CONTINENTAL lucreaza de 150 de ani la modul in care evolueaza lumea, facand-o mai sigura, mai inteligenta, mai durabila si mai accesibila tuturor. Prin tehnologiile performante si cultura angajatilor conecteaza oamenii cu destinele lor.

Oamenii isi urmeaza pasiunea de a aduce o schimbare in lume, in familiile si prietenii lor, dar si fata de ei insisi. Cultura organizationala sustine talentele fiecaruia, increderea reciproca si invatarea pe tot parcursul vietii. Ofera sprijin angajatilor calatoriile in cariera, spre evolutie si spre a-si atinge cel mai mare potential.

   
  • Pe 19 aprilie, de la 12:00 la 12:45, ai acces la webinarul Opportunities and challenges in the engineering field. Poti discuta live cu specialistii de la Continental despre despre energy tracking si costuri, sustenabilitate si emisii, training si noi skill-uri in domeniul ingineriei.


ENGIE - Vezi joburi disponibile
Iata comunitatea creatorilor de energie a ENGIE Romania, filiera locala a Grupului ENGIE, unul dintre principalii actori globali din domeniul energetic. ENGIE le ofera clienților gaze naturale, energie electrică și servicii tehnice. Pe lângă aceste activități tradiționale, lucreaza la dezvoltarea de servicii noi și produse prietenoase cu mediul înconjurător. 
Îi ajută pe clienții să producă energie, prin cogenerare sau instalare de panouri fotovoltaice, dar și să aleagă soluții de mobilitate verde – prin instalarea de stații de încărcare pentru mașini electrice sau alimentarea flotelor cu gaz natural comprimat.HELLA Romania - Vezi joburile disponibile

HELLA Romania este unul dintre angajatorii de top ai industriei automotive. În 2021, compania caută în Romania specialisti in software, hardware, cyber security si project manageri. De asemenea, au în plan dezvoltarea proiectelor pentru megatrendurile industriei: electrificare și conducerea autonomă.

In Romania, HELLA detine trei fabrici, in Timisoara, Arad si Lugoj, precum si trei centre de cercetare si design in Timisoara si Craiova. Pe plan global, compania are peste 125 de locatii in 35 de tari. Cu vanzari in valoare de € 5.8 miliarde si 36.000 de angajati, HELLA este unul dintre principalii producatori de automobile ai lumii. 

   

CER Cleaning Equipment - Vezi joburile disponibile

CER CLEANIG EQUIPMENT, filiala de productie a grupului Kärcher, din Curtea de Arges. Fabrica CER Cleaning Equipment in­infiintata inca din anul 2006, la Curtea de Arges, avand ca domeniu de activitate proiectarea de echipamente electrocasnice, isi extinde din 2016 productia in noua fabrica pentru aparate din gama professional si retail.
Fiecare angajat are un rol bine defi­nit la CER Cleaning Equipment. Satisfactia obtinuta de angajati la locul de munca si motivatia se afla in stransa legatura cu nivelul de performanta profesionala pe care acestia reusesc sa-l atinga. Oamenii din compania CER Cleaning Equipment tind catre dezvoltare, evolutie si performanta permanente, ceea ce ii ajuta sa creeze cele mai bune produse de curatenie de pe piata, bazandu-se pe trei valori fundamentale: PERFORMANTA, INOVATIE si CALITATE.

   

Grupul Holcim Romania - Vezi joburile disponibile
Cu peste 20 de ani de experienta in domeniul constructiilor, Grupul Holcim Romania imbratiseaza entuziasmul, receptivitatea si inovatia. Cu fiecare pas tehnologic inainte, sunt in cautare de noi perspective prin care sa accelereze dezvoltarea unui mediu construit mai verde in Romania.
Colaborarea stransa, bazata pe incredere si deschiderea spre nou sunt valori de baza care conduc la evolutia companiei.
Grupul Holcim Romania te asteapta sa construiti impreuna pentru oameni si planeta!

   

Flex - Vezi joburile disponibile

Flex creeaza produse extraordinare pentru clienti, care aduc valoare si imbunatatesc vietile oamenilor. Cu o istorie de manufacturiere si realizare de produse de peste 50 de ani, in centrul activitatilor si operatiunilor lor se afla comunitatea Flex de ~160.000 de membri in 30 de tari.
 
  • Oamenii din Flex: echipele de profesionisti aduc contributii pozitive atat clientilor si partenerilor, cat si comunitatii in care traiesc. Se mandresc cu colegii lor si le recunosc munca si straduinta zilnica.
 
  • Idei creative: sarbatoresc toate modurile creative prin care colegii au avut un impact pozitiv in dezvoltarea lor si a companiei, aplicand idei care i-au incantat pe clienti si parteneri.
 
  • Echitate, incluziune si diversitate: programele locale si corporate derulate constant au scopul de a creste o comunitate echilibrata, pentru a asigura sanse egale tuturor oamenilor care isi doresc o cariera in industria de productie a electronicelor.
 

Imsat - Vezi joburile disponibile

Infiintata in anul 1962 la Bucuresti cu specializarea montaj de instalatii electrice si automatizari, IMSAT s-a remarcat inca de la inceput ca un partener apreciat pentru calitatea si complexitatea proiectelor executate. Astazi, compania numara peste 1.100 de specialisti, cu o vasta experienta in proiecte implementate in Romania, dar si in alte peste 35 de tari de pe patru continente.
 
Spectrul de competente IMSAT Group SNEF acopera inginerie si montaj pentru instalatii electrice si mecanice, proces industrial, sisteme de climatizare si de securitate. In sfera tehnologiilor Industriei 4.0, competentele lor sunt prezente in automatizari, sisteme si solutii robotice, servicii de mentenanata preventiva si predictiva.

 

Prysmian Group - Vezi joburile disponibile

Prysmian Group este lider pe piata energiei si industriei de telecomuncatii pe plan mondial. Cu aproximativ 140 de ani de experienta si vanzari care ajung la 11 milliarde de euro, se bucura de un numar generos de angajati, in jur de 30 000 de angajati in peste 50 de tari. Prysmian Group se pozitioneaza in piata de high-tech si ofera o gama deosebit de variata de produse, servicii, tehnologii si know-how. 

 

Yazaki Component Technology Romania - Vezi joburile disponibile

Care sunt top 3 motive pentru care un junior sau un senior ar trebui sa aplice la Yazaki Component Technology? 

 
  • Doresti sa ai posibilitatea sa te dezvolti personal si profesional? 
 
  • Doresti ti se ofere oportunitatea de a lucra alaturi de o echipa de profesionisti, utilizand tehnologii de munca moderne si de inalta clasa? 
 
  • Doresti sa activezi intr-un mediu de lucru placut  si relaxant? 

Procesul lor de recrutare este unul clasic. Incepe odata cu postarea pozitiilor vacante, se continua cu selctarea cv-urilor, conform cerintelor posturilor si se incheie cu ofertarea candidatilor alesi in urma  participarii la cel putin doua etape de interviuri. In functie de cerintele pozitiilor deschise, candidatii pot trece printr-o serie de teste specifice: tehnice, de competente sau de personalitate.

In etapele de interviuri sunt implicati atat reprezentanti din echipa de management al departamentului pentru care are loc recrutarea, cat si reprezentanti din departamentul de resurselor umane.

 

Citeste si:

 

  

Va recomandam si:

Orice revolutie duce la disparitia unor joburi, dar si la aparitia unora noi – problema este durata acestei reasezari pe piata...

ULTIMELE JOBURI

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?