Ce parere au Millennials si Gen Z despre munca remote si programul flexibil?


Daca te incadrezi intr-una dintre cele doua generatii, Millennials sau Gen Z, cel mai probabil stii deja preferinta pe care o au majoritatea in legatura cu munca remote si programul flexibil. Da, persoanele din aceste doua generatii prefera munca remote si programul flexibil, dar nu mai mult de doua zile pe saptamana.

Conform studiului realizat de Deloitte Central Europe First Steps into the Labour market, realizat pentru 19 tari europene, Romania inclusiv, 60% dintre romani prefera sa lucreze de acasa sau de oriunde se afla in momentul respectiv, precum si un program de lucru flexibil care sa le permita sa isi desfasoare in acelasi timp activitatile obisnuite care nu tin de job.

Cu toate acestea, desi prefera un sa lucreze remote, un lucru este cert, generatiile Millennials si Gen Z (44% dintre respondeti) nu isi doresc sa munceasca doar de acasa, ci isi doresc sa mearga si la birou. Tinerii sustin faptul ca 2 zile pe saptamana sunt suficiente pentru a lucra in mod remote, iar in restul zilelor lucratoare vor sa mearga fizic, la birou deoarece este un loc prielnic de a socializa, dar si de a munci linistiti fara a fi intrerupti de familie.

“Generatiile Millennials si Z se asteapta, la nivel local si regional, sa beneficieze de un mod de lucru flexibil, insa, spre deosebire de alte cercetari, preferinta lor pentru munca de acasa este limitata. Acest aspect poate fi legat de provocarile cauzate de lucrul la distanta si de faptul ca absolventii de studii universitare considera ca oportunitatile de dezvoltare a carierei sunt mai importante decat posibilitatea de a lucra de acasa si constientizeaza ca biroul ramane un mediu ce accelereaza integrarea intr-o organizatie si dezvoltarea profesionala in primele etape ale carierei”, sustine Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte Romania si Moldova.

Mai mult, studentii si absolventii, 66% dintre acestia, afirma ca isi doresc sa lucreze intr-o tara straina, in special in tarile: Germania (16%, Marea Britanie (15 %) si SUA (7%).

 

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania