Cea mai FRESH colaborare Bosch Cluj si Orange


Cine nu apreciaza o colaborare futurista care sa usureze viata de zi cu zi? Bosch Cluj impreuna cu Orange pun in miscare un proiect care implica testarea de solutii personalizate realizate pentru acele vehicule automatizate. De altfel, acest lucru nu ar putea fi dus la bun sfarsit fara infrastructura comerciala pe care o va asigura Orange Business Services.

Mai mult decat atat, in procesul de testare de solutii pentru vehiculele automatizare se va folosi comunicatia celulara de tip “Vehicle-to-Everything” (C-V2X). Ce presupune acest lucru? Pe intelesul tuturor, comunicatia C-V2X care are la baza infrastructura comerciala 5G are ca scop principal sa asigure un grad ridicat de performanta necesar pentru schimbul de date.

Mai precis, senzorii video, radarul si alte date de acest tip vor fi vizualizate de inginerii Bosch din Cluj aproape in timp real prin intermediul tehnologiei 5G oferita de Orange, pentru a putea prelucra si analiza rapid incidentele petrecute in trafic.

Colaborarea cu Bosch marcheaza un pas important in dezvoltarea ecosistemului de Mobilitate Colaborativa, Conectata si Automatizata (CCAM) din Romania. Cu servicii CCAM mai avansate, conducerea automatizată este văzuta ca un element tehnologic important care va modela viitorul concept de mobilitate si va imbunatati calitatea vietii moderne, oferind siguranta in trafic, impreuna cu imbunatatiri suplimentare de mediu si informatii.

Conectivitatea si, mai precis, comunicatiile 5G C-V2X, sunt vazute ca un facilitator tehnologic al serviciilor CCAM care necesita o retea cu fiabilitate mare, viteza, capacitate si latenta ultra-scazuta. Avand în vedere latenta extrem de scazuta a retelei Orange 5G, vehiculele care rulează software dezvoltat de Bosch pot face schimb de date cu cloud-ul în cel mai scurt timp posibil, cu ajutorul unor functii avansate precum edge computing si network slicing
”, afirma Cristian Patachia, Development & Innovation Manager la Orange România și coordonator 5G Lab.

Citeste si:

 

Va recomandam si:

De pe bancile facultatii la birou | Ce inseamna un loc de munca in perioada anilor de facultate

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI