DevHacks - Cum vrei să arate viitorul? 3 hackathoane despre diversitate, schimbările climatice și educația în domeniile tehnice

În luna Noiembrie, tinerii profesioniÈ™ti IT È™i pasionaÈ›ii de tehnologie sunt invitaÈ›i să participe online la DevHacks - o serie de 3 hackathoane care se concentrează pe intersecÈ›ia dintre tehnologie È™i nevoile actuale ale societății.

Parte a umbrelei DevTalks România, DevHacks va aduce o serie de mentori dedicaÈ›i din industria IT, care vor conduce echipele către un produs final, prin îndrumare È™i suport pe parcursul întregii competiÈ›ii de 24 de ore.

Seria de evenimente virtuale are la bază lucrul în echipă, din care să rezulte idei sustenabile ce pot fi implementate în comunitate, iar la finalul celor 24 de ore echipele îÈ™i vor prezenta aplicaÈ›iile dezvoltate juriului format din experÈ›i în domeniu.

Conceptul DevHacks vizează să aducă împreună echipe dornice să răspundă provocării de a realiza o lume mai bună, oferind idei È™i soluÈ›ii care pot impacta societatea în fiecare zi.

Agenda DevHacks este organizată după cum urmează:

 

  •  5 -   6  Noiembrie: Climate Change Hackathon powered by Systematic,
  • 19 - 20 Noimebrie: TechEdu Hackathon powered by MassMutual Romania,
  • 26 - 27 Noiembrie: Diversity Hackathon powered by Harman.

În toate domeniile este nevoie de idei È™i proiecte cât mai variate, astfel încât È™i anul acesta hackathoanele vizează echipe de participanÈ›i din România È™i Republica Moldova, cu accent pe BucureÈ™ti, Cluj-Napoca, TimiÈ™oara, IaÈ™i, BraÈ™ov, ChiÈ™inău.
 

            “Comunitatea IT este invitată să ia parte la schimbare, să creeze linii de cod È™i, totodată, să câÈ™tige premii pentru munca depusă. AÈ™adar, prin îmbinarea pasiunii pentru tehnologie cu dorinÈ›a participanÈ›ilor de a contribui cu idei valoroase ce pot aduce imbunătățiri la nivel climatic, educational, dar È™i din punct de vedere al diversității, ne aÈ™teptăm să generăm un impact pozitiv în comunitate È™i să conturăm acÈ›uni care reuÈ™esc să fie păstrate È™i implementate în societate. Prin aceste ateliere ne propunem să dăm voce pasionaÈ›ilor de tehnologie - hackeri, developeri, designeri, freelanceri, antreprenori È™i studenÈ›i - pentru a discuta È™i a pune în aplicare soluÈ›ii IT.Larisa Dima, Project Manager DevHacks
 

Seria de evenimente reprezintă ocazia prin care echipele pot să genereze idei care se nasc din pasiunea pentru acest domeniu, precum și o modalitate prin care pot inspira comunitatea să aibă astfel de inițiative, prin proiectele propuse.
 

În plus, participarea la DevHacks este gratuită iar primele trei echipe care vor răspunde provocării de a crea de la zero aplicatii È™i soluÈ›ii, care pot contribui printr-un impact pozitiv asupra societății, vor fi premiate.
 

Mai multe detalii despre structura și agenda evenimentului, precum și despre regulile de participare pot fi accesate pe site-ul oficial: https://www.devtalks.ro/devhacks/agenda/.

 

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania