Ce avantaje extrasalariale au angajatii in 2021?


Angajatii devin tot mai interesati de avantajele extralasariale pe care compania la care vor lucra sau lucreaza le pot oferi. Salariatii adora avantajele, nu-i asa? Acestia vor apreciere si recunoastere pentru munca grea pe care o realizeaza in cadrul companiei.

Beneficiile salariale sunt importante, deoarece raspund nevoilor personale ale angajatilor si, prin urmare, cresc satisfactia la locul de munca. Aceste mici adaosuri pot imbunatati mood-ul si motivatia la serviciu. Peste 40% dintre angajatii romani urmaresc sa primeasca in contractul de angajare cateva beneficii extrasalariale.

Iata ce avantaje extrasalariale vaneaza angajatii.

Beneficii in functie de interesele personale

Atat Gen Z, cat si cei maturi isi doresc sa aiba printre beneficiile extrasalariale acele avantaje care sunt in concordanta cu interesele personale. Cei care sunt angajati in 2021 isi doresc sa se relaxeze dupa orele petrecute la job.

Fie ca e vorba de un beneficiu la sala, la piscina sau o calatorie, angajatii urmaresc recompensatiile care ii fac sa se simta bine in timpul liber. Pe de alta parte, cei are lucreaza isi doresc sa evolueze la locul de munca, de aceea vor sa primeasca cursuri si training-uri in mod constant din partea companiei la care sunt anajati.

Beneficii pentru cei care parcurg drum lung

Daca faci un drum prea lung pana la serviciu, poti cere angajatorului sa te ajute cu costurile pentru drum. De exemplu, poti solicita rambursarea taxei de parcare, benzinei sau kilometrajului daca conduci.

Daca locul de munca implica o multime de calatorii, o masina de companie ar putea fi ceva ce poti solicita. In cazul in care utilizezi transportul public pentru a veni la serviciu, compania ta ar putea fi dispusa sa compenseze costul legitimatiei de transport public.

Beneficii pentru task-uri lucrate in plus

Bonusurile sunt adesea trecute cu vederea atunci cand esti angajat, dar pot si trebuie negociate. Exista adesea mai multa flexibilitate atunci cand vine vorba de semnarea de bonusuri salariale. Bonusul de semnare te va ajuta sa obtii bani suplimentari, asa ca nu pierde din vedere acest tip de beneficiu.

Nu fi timid atunci cand iti doresti ceva in plus pe langa salariu. Angajatorul ar putea sa accepte cererea ta si chiar sa te incurajeze cat timp ai un randament excelent la job.
 

Citeste si:

 
 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania