De ce sa alegi un loc de munca cu sistem de lucru hibrid?

Odata cu noile restrictii impuse in ultima perioada la birou din cauza situatiei pandemice, multe companii au optat pentru un sistem de lucru remote. Cu toate acestea, din fericire pentru toata lumea, procesul de vaccinare a reusit sa readuca cu pasi mici, dar siguri la viata normala.

Astfel, de curand, multe companii opteaza pentru metoda de lucru Hibrid, fiind cea mai optima solutie atat pentru angajatori, cat si pentru cei care lucreaza. Te intrebi ce presupune aceasta modalitate de lucru? Varianta cea mai des intalnita pentru acest concept este un program rotativ in care angajatul lucreaza cateva zile de la birou si restul “de acasa”.

Suna bine, nu-i asa? Iata alte cateva motive care te vor convinge ca sistemu de lucru hibrid este echilibrul perfect care iti poate aduce satisfactia in cariera:

1. Modul de lucru Hibrid creste productivitatea

Potrivit statisticilor de specialitate, 48% dintre angajati, in timp ce lucrau de acasa se simteau productivi, insa 52% nu simteau la fel, intervenind anumiti factori care le distrageau atentia. In cosecinta, acest sistem de lucru care imbina ambele posibilitati este util angajatorilor intrucat reuseste sa ofere oportunitatea de a munci pe placul fiecaruia pentru un randament la job.

2. Programul flexibil sporeste satisfactia la locul de munca

eMAG (click AICI sa vezi ofertele de job), compania care a inceput deja metoda hibrid la job, prezinta printre avantajele acestui sistem si fliexibilitatea programului care vine la pachet. Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG, sustine intr-unul dintre interviurile pentru Revista Cariera, ca odata cu optiunea de a putea sau nu merge la birou, programul flexibil va permite munca in regim remote in functie de nevoile fiecaruia si de specificul activitatii.

3. Sistemul Hibrid imbunateste bunastarea angajatilor

Nu exista nicio indoiala ca virusul COVID a avut un impact profund asupra sanatatii mintale la nivel mondial. Izolarea, problemele de sanatate si incertitudinea economica au provocat o scadere uluitoare de 27% a bunastarii mentale auto-raportate la locul de munca in toate segmentele si populatiile.

Prin intermediul acestei noi realitati, sistemul Hibrid de munca, angajatii vor putea merge fizic la birou, aspect care faciliteaza interactiunea umana si care asigura o comunicare mult mai usoara.

Nu ezita in ceea ce priveste un loc de munca cu acest sistem de lucru. Ar putea fi jobul de care nu stiai ca ai nevoie. Iti poate aduce atat flexibilitate in programul tau, cat si o stare de bine, avand oportunitatea de a comunica fizic cu colegii de munca.
 

Citeste si:

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania