Tehnologia – campioana locurilor de muncă în România și în 2021




După ediÈ›ia Business, cel mai mare târg de carieră din È›ară, Angajatori de TOP, continuă cu cea de a 2-a ediÈ›ie, cu focus pe tehnologie. În perioada 1 aprilie – 11 aprilie, toÈ›i candidaÈ›ii interesaÈ›i de industria IT&C, indiferent de nivelul de experiență, au ocazia să îÈ™i găsească oportunitatea de carieră potrivită, printre joburile È™i programele pentru tineri oferite de companiile din domeniu. EdiÈ›ia Angajatori de TOP Tehnologie se desfășoara online, pe portalul Hipo.ro, la nivel national, cu focus pe marile oraÈ™e precum: : BucureÈ™ti, TimiÈ™oara, IaÈ™i, Cluj-Napoca, BraÈ™ov,  PloieÈ™ti, PiteÈ™ti sau Sibiu.
    
Industria tehnologiei s-a aflat în plină ascensiune în ultimii ani în România. Conform Institutului NaÈ›ional de Statistică, domeniul IT&C a avut o creÈ™tere economica de 2,4% în 2020 iar contribuÅ£ia acestui sector la formarea PIB a fost de 7%. Sectorul IT&C are un potential de dezvoltare foarte bun în România, în condiÈ›iile în care perioada pandemiei a precipitat nivelul de digitalizare la nivelul companiilor. 

Conform raportului Hipo.ro, sectorul IT&C se situează pe prima poziÈ›ie pentru al treilea an consecutiv în topul domeniilor în care se fac cele mai multe angajări. Domeniul tehnologiei se afla de asemenea pe primul loc È™i în topul industriilor cu cei mai bine plătiÈ›i angajaÈ›i, salariul mediu atingând cifra de 7. 750 RON. VeÈ™tile sunt bune È™i pentru junorii care doresc să îÈ™i clădească o carieră în domeniul IT. Raportul Hipo.ro arată că specializările cu cu cele mai multe oferte pentru studenÈ›i, absolvenÈ›i sau candidati entry-level sunt informatica È™i cibernetica.

Anul 2021 vine cu un număr semnificativ de companii care recrutează în domeniul IT&C. Echipa Angajatori de TOP Tehnologie a pregătit mai jos o selectie de angajatori activi din această industrie, pe care candidaÈ›ii ar trebui să-i urmărească mai atent dacă sunt în căutarea unui nou job: 

Cognizant Softvision, Continental, Bosch Service Solutions, WEBHELP România, The Estée Lauder Companies, Veeam Software, MassMutual România, Automatic Data Processing (ADP) România, ACCESA, BearingPoint România, METRO.digital, Dell Technologies, Accenture, ABA - Work in Austria, Vodafone România, Grupul Enel, Societe Generale Global Service Centre (SG GSC), Elektrobit Automotive România, Huawei, Nokia, virtual7, msg Systems România, Hella România, TE Connectivity Sensor Solutions.

Faptul că domeniul IT este prosper o atestă È™i 2 companii multinaÈ›ionale care au intrat recent pe piaÈ›a muncii È™i care de asemnea vor recruta în cadrul Angajatori de TOP Tehnologie: The Estée Lauder Companies È™i MassMutual România.
 
“The Estée Lauder Companies, lider global în industria frumuseÈ›ii, angajează pentru noul centru de tehnologie digitală din BucureÈ™ti, România. Tehnologia atinge practic fiecare parte a experienÈ›ei consumatorilor în magazin È™i online, susÈ›ine creÈ™terea È™i agilitatea, prin alimentarea centrelor de producÈ›ie È™i distribuÈ›ie, eficientizând modul în care lucrează peste 48.000 de angajaÈ›i la nivel global. Compania caută următoarea generaÈ›ie de inovatori, creatori È™i lideri de tehnologie care să se alăture echipei lor globale în creÈ™tere. Există roluri deschise disponibile pentru developers, solution architects, engineering leads, business, data analysts È™i multe altele. Industria frumuseÈ›ii este interesantă, competitivă È™i dinamică, alimentată de tehnologie, iar ELC este dedicată promovării unui mediu în care angajaÈ›ii să poată prospera. Alătura-te echipei pentru a susÈ›ine frumuseÈ›ea împreună!” Jennifer Brant-Gargan, Vice President, Information Technology & Interim Bucharest Digital Technology - The Estée Lauder Companies
 
“Anul acesta recrutăm pentru 250 de roluri interne, în principal în următoarele arii: software development, data science È™i engineering, DevOps, SecurityOps, È™i cloud engineering. Vom completa astfel echipa în continuă creÈ™tere existentă în Statele Unite. Rolurile sunt distribuite aproximativ in mod egal intre cele doua centre deschise in Bucuresti si in Cluj. Ne dorim sa crestem o echipa de oameni capabili si talentati pe care sa ii sustinem printr-o investitie pe termen lung in tehnologie si digitalizare continua.”  – Mihaela Berechet, Head of HR, MassMutual România


    Pe lângă o paletă largă de joburi disponibile la Angajatori de TOP Tehnologie participanÈ›ii vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

•    Consultanță pentru dezvoltarea È™i îmbunătățirea CV-ului;
•    DiscuÈ›ii live cu angajatorii;
•    Consiliere în carieră pentru tineri È™i pentru cei care aleg să îÈ™i schimbe jobul;
•    ProfesioniÈ™ti HR care vor oferi informaÈ›ii È™i consiliere în carieră candidaÈ›ilor.
•    Workshopuri tehnice 
•    TechTalks 2021 – eveniment ce include conferinÈ›e tehnice dedicate pasionaÈ›ilor de tehnologie



 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI