Unde te poti angaja in domeniul TEHNIC in Romania?



Esti absolvent al unei facultati cu profil tehnic sau detii experienta cu care te poti mandri si care te definesc ca fiind un adevarat profesionist in domeniul Ingineriei? Indiferent de stadiul in care te afli, cu siguranta iti doresti sa fii la curent cu noutatile domeniului, cu modul in care evolueaza, daca este in continuare un domeniu care ofera suficiente oportunitati profesionale atat tinerilor la inceput de cariera, cat si profesionistilor, dar si daca a ramas in topul celor mai bine platite domenii.


In ultimii ani, datorita dezvoltarii tehnologiilor din ce in ce mai performante, cerinta pentru ingineri care sa inoveze a crescut semnificativ. Companiile din diverse domenii tehnice cauta ingineri cu experienta sau aflati la inceput de drum, oportunitati ce sunt publicate pe diferite site-uri de cariera, retele sociale sau sectiuni de cariera dedícate pe paginile lor web.

Market overview

La o prima vedere, putem observa ca numarul de joburi din inginerie este in continua crestere, diferite companii alegand fie sa isi mareasca echipele, fie sa se extinda si sa deschida noi birouri in mai multe orase din Romania, fie sa-si deschida centre de inginerie la noi in tara. Astfel, 20% din joburile din inginerie se regasesc pe hipo.ro, restul fiind disponible pe alte platforme de recrutare online.

Daca ar fi sa facem o analiza a numarului de joburilor din punct de vedere geografic, cele mai multe joburi din inginerie se regasesc in Bucuresti, oras ce este urmat de Cluj, Timisoara si Iasi.

Vezi toate joburile din Inginerie Disponibile in cadrul Angajatori de TOP Timisoara ONLINE sau Angajatori de TOP National ONLINE, cele mai mari evenimente de cariera ale toamnei

TOP cele mai populare joburi in INGINERIE

Esti curios sa afli care sunt TOP 5 cele mai populare joburi din inginerie? La o privire aruncata pe diferite platforme de recrutare, am putut observa ca cele mai populare joburi din inginerie sunt:

  • Inginer Automotive;
  • Inginer Productie;
  • Sales Engineer;
  • Inginer Constuctii;
  • Inginer Proiectant;
  • Inginer Automatist;
  • Inginer Mecanic.
Profita de studiile si de skillurile pe care le-ai dobandit si alege-ti jobul care ti se potriveste cel mai bine.

Iata cateva astfel de pozitii la care poti aplica in aceasta perioada in cadrul celui mai mare targ de cariera ONLINE - Angajatori de TOP:

Salarii medii

Conform Studiului “Piata Fortei de Munca 2020” desfasurat de hipo.ro in primavara, a reiesit ca salariul mediu al unui inginer entry-level incepe de la 750 EUR, iar odata cu cresterea nivelului de exprienta el poate ajunge, in medie, la 2000 EUR. Bineinteles, aceste valori sunt medii, iar ele pot sa difere in functie de zona, de specializare, de alte cunostinte pe care candidatul le detine sau de puterea de negociere a acestuia in cadrul interviului.
 

TOP cele mai cautate Soft & Hard Skills

Daca ne uitam atent peste concluziile din Studiul “Piata Fortei de Munca 2020”, putem lista cateva Soft Skills pe care angajatorii ii cauta in anul 2020 la candidatii pentru joburile din inginerie.
Printre cele mai cautate sunt:

  1. Adaptabilitate / Coping with new;
  2. Proactivitate;
  3. Solutionare de probleme complexe;
  4. Lucru in echipa;
  5. Inovatie;
  6. Inteligenta emotionala;
  7. Invatare continua;
  8. Creativitate;
  9. People Management;
  10. Gandire analitica;
  11. Negociere;
  12. Comunicare persuasiva;
  13. Eficienta;
Pentru ca vorbim de un domeniu tehnic, unde skill-urile hard sunt foarte importante, am analizat datele dintr-un articol publicat de LinkedIn, "The Top Skills Companies Need Most in 2020—And How to Learn Them".
Asadar, in topul hard skills cautate de angajatori in 2020 se regasesc:
 
  1. Blockchain;
  2. Cloud Computing;
  3. Analytical Reasoning;
  4. Artificial Intelligence;
  5. UX Design;
  6. Business Analysis;
  7. Affiliate Marketing;
  8. Sales;
  9. Scientific Computing;
  10. Video Production.

Indiferent de skillurile pe care le detii, fie ele soft, fie hard, de regiunea in care te regasesti si de nivelul de experienta pe care il ai, reporneste cautarea jobului ideal in cadrul Angajatori de TOP ONLINE. Direct din confortul casei tale ai ocazia sa aplici la joburile de interes, sa interactionezi cu angajatorii prin intermediul chatului live, sa participi la webinariile sustinute de acestia si multe alte suprize. Vezi detalii:

Timisoara:


National:
 

Vezi lista angajatorilor din inginerie prezenti la Angajatori de TOP Timisoara ONLINE si la Angajatori de TOP National ONLINE:

HELLA Romania, Continental, Huf Romania, Smithfield Romania, Virtual7, Nokia, DRAXLMAIER Group, Makita EU, Imsat SA, Decor Floor, Mercedes-Benz Romania, LEONI Bistrita, Onsemiconductors, TRICO, ADIENT Automotive Ploiesti.

Va recomandam si:

Participa la Prima Academie de Cariera @ Angajatori de TOP Timisoara

ULTIMELE JOBURI