BEST Bucuresti anunta cea de-a 10-a editie a hackatonului BESTEM!



BEST Engineering Marathon (BESTEM) este un eveniment de tip hackathon care se va desfasura anul acesta in mediul online. Acesta aduna studentii pasionati de programare, din facultati tehnice precum Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Academia Tehnica Militara, Universitatea Romano-Americana si Academia de Studii Economice, oferind o experienta inedita prin probele propuse de companii.

 Pe langa ingeniozitatea si lucrul in echipa, participantilor le vor fi testate originalitatea in rezolvarea probei si capacitatea de adaptare in conditii de stres pe tot parcursul celor 24 de ore de competitie. BESTEM va avea loc in perioada 7-8 noiembrie 2020 si are ca scop ghidarea noii generatii de studenti catre domeniul IT, anul curent aducand o nevoie masiva pentru digitalizarea Romaniei.

Aceasta dezvoltare semnificativa este echivalata de dorinta si de misiunea noastra de a dezvolta studenti pe plan personal si profesional. Astfel, facilitarea relatiei dintre studenti si companii se realizeaza in cadrul BESTEM prin intermediul a 5 probe diversificate.

Tinerii inscrisi in competitie au avut de rezolvat probleme ca: 
  • Realizarea unui program de inteligenta artificiala pentru jocul Bomberman;
  • Construirea unui joc video in care death engine-ul sa urmeze instructiuni neobisnuite;
  • Realizarea unei solutii pentru gestionarea si reciclarea deseurilor

Participarea la competitia BEST Engineering Marathon poate fi atat individuala, cat si alaturi de unul sau doi prieteni, echipele fiind formate din trei membri. Inscrierea concurentilor se poate face direct de pe site-ul competitiei, accesand  acest link sau pe pagina de facebook.  

“Hackathonul, ajuns la a 10-a editie, evolueaza cu ajutorul feedback-ului, oferit atat de participanti, cat si de companiile implicate.
Companii de renume din domeniul IT precum Accenture, Arggo si Microsoft ne-au oferit increderea si sprijinul in ultimele 2 editii ale evenimentului, prin probele propuse si prin mentoratul de care participantii au beneficiat in cadrul hackathonului.“



BEST Engineering Marathon se va desfasura online. Pentru ca organizatia sa se asigure ca poate oferi o experienta inedita si in siguranta, se vor folosi platforme precum Zoom și Discord, participantii avand permanent o echipa de asistenta tehnica pregatita sa-i indrume si sa-i ajute.

Toti studentii inscrisi vor fi selectati in baza CV-ului trimis si a unei probe eliminatorii ce consta intr-un test de algoritmica si un quiz. Aceasta etapa a evenimentului va avea loc la finalul inscrierilor, pe 31 octombrie 2020.

Companiile partenere din acest an sunt: EY, Ubisoft, Accenture, Deloitte Digital si Adobe.

Inscrierile pentru competitie si alte informatii referitoare evenimentului sunt disponibile pe website-ul oficial: http://bestbucuresti.ro/bestem

Despre BEST Bucharest

Fondata in 1989, in Berlin, BEST —Board of European Students of Technology— este o organizatie internationala in continua dezvoltare. Prezenta si in Bucuresti inca din 1995, aceasta faciliteaza comunicarea dintre universitatile tehnice, companiile partenere si studentii implicati in proiectele demarate.

“Suntem uniti in BEST Romania si Republica Moldova, prezenti in 6 orase — Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, Timisoara si Chisinau, promovand la nivel national spiritul si dorinta de dezvoltare care ne definesc.

BEST este prezenta in 95 de universitati din 35 de tari europene. Acopera astfel peste 60% din tarile europene, fapt datorat initiativei creative si ambitioase de care dau dovada tinerii in cautare de noi metode prin care sa se dezvolte multicultural. “


Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul BEST Bucharest sau pagina de Facebook.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania