Participarea la competitii – Investitia ta din aceasta toamna pentru viitoarea cariera


 
Participarea la o competitie poate sa va aduca foarte multe beneficii. Daca inca va ganditi de ce este important sa va inscrieti si sa participati la competitii organízate de companii, regasiti mai jos 6 motive pentru care noi va recomandam sa va inscrieti in aceasta toamna.
 

1. Oportunitatea de a invata lucruri noi
- De cele mai multe ori, aplicarea la o anumita competitie presupune realizarea unui business case sau rezolvarea unui studiu de caz. Acesta este, de obicei, inspirat din proiectele reale ale unei companii sau ale unui domeniu.
 
De exemplu, poti propune lansarea unui nou produs pe piata, promovarea unui produs, rezolvarea unei situatii de business din zona financiara etc.
 
Este ocazia perfecta pentru a invata lucruri noi si pentru a iti testa cunostintele dobandite pe parcursul studiilor.

 
2. Distractie & lucru in echipa – Competitiile pot presupune lucrul in echipa si puteti aplica in grupul vostru de prieteni. Nimic nu e mai fain decat sa lucrezi la un studiu de caz alaturi de prieteni.
 
Fie ca aplicati cu o echipa sau individual, veti avea ocazia de a va face prieteni noi.

 
3. Premii – Cu siguranta, daca veti participa, veti avea ocazia sa castigati diferite premii. Acestea pot fi gadget-uri sau chiar premii in bani.

 
4. Oportunitati de cariera – Unele competitii au ca premiu final un internship sau alte pozitii in cadrul companiilor. Asa ca intreaga competitie poate fi un proces de selectie si este important sa o tratati cu seriozitate.
 
Chiar daca premiul final nu este obtinerea unei pozitii de internship in cadrul companiei, este o ocazie unica sa va faceti remarcat si sa primiti o oferta din partea lor.

5. Va puteti demostra skill-urile pe care le aveti – Participarea la o competitie sau la un test, va poate ajuta sa va autoevaluati. In functie de etapa in care ajungeti, va puteti da seama cum va clasati fata de alti tineri, cu aceleasi competente ca si voi.

6. Networking – In cadrul unei competitii, de multe ori evaluatorii sunt manageri sau chiar directori din companii mari. Puteti sa discutati direct cu acestia, sa primiti feedback cu privire la ideile voastre si sa faceti networking de calitate.
 
Recomandarea noastra este sa participati la cat mai multe activitati, mai ales ca in aceasta perioada majoritatea sunt online. Asa ca puteti participa chiar de acasa.
 
Uite aici cateva competitii, la care poti participa, in functie de interesul tau:

 
Dacă ai primi 100K dolari pentru a investi în următorul trend de succes din industria de băuturi răcoritoare și snack-uri, pe ce te-ai axa? Cum ai implementa ideea ta pe piață?
Ideea ta câștigătoare te poate duce în finala programului Dare To Do More și îți poate obține și o poziție în cadru PepsiCo! În plus, cei trei finaliștii vor concura pentru premii adiționale!
 
 
Un hackaton de 24 de ore care se concentrează pe intersecția dintre tehnologie și societate. Misiunea lui este sa reuneasca o gama variata de perspective, de la tineri profesionisti in domeniul IT la seniori, de la dezvoltatori la designeri si sa faciliteze fluxul de idei intre diferiti participanti.

 

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI