Generatia Z: Care sunt domeniile preferate ale tinerilor



Luna septembrie debuteaza cu numeroase oportunitati de cariera pentru studenti si proaspat absolventi din Romania care isi doresc sa faca primii pasi spre viitoarea lor cariera. Internship&Trainee Marathon aduce in atentia tinerilor din toate centrele universitare din tara cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practica si joburi entry-level. In perioada septembrie-decembrie, evenimentul se va desfasura online si poate fi accesat de orice candidat care detine un cont si un CV pe portalul de cariera Hipo.ro.

Internship&Trainee Marathon, parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect national online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practica si joburi entry-level catre studentii si praspat absolventi din marile universitati.        

Pe parcursul celor 32 de saptamani, Internship&Trainee Marathon ofera candidatilor accesul la peste 2000 de oportunitati de cariera din peste 250 de companii de renume, dintre care putem aminti: JTI, BAT, ING, Ursus, Heidelberg, P&G, E.ON, Ubisoft, Asseco, Coca-Cola HBC, ADP Romania, Metro Cash&Carry, Jacobs, Veeam, HP. Inc, Philip Morris, Unilever, L’Oreal Romania, Cofco International, Vodafone Shared Services.

In aceasta primavara, Catalyst Solutions a lansat studiul Generatiei Z care si-a propus sa creeze un mediu favorabil pentru a intelege nevoile studentilor sau ale absolventilor in ceea ce priveste dezvoltarea carierei, a preferintelor si a asteptarilor salariale pentru programele dedicate lor.

Conform studiului Generatiei Z, peste 52% dintre tinerii intre 19-25 de ani utilizeaza Hipo.ro pentru a aplica la programe de internship/trainee/management trainee/joburi entry-level.                                                                                                                                                                                                                        

Ce fel de programe isi doresc tinerii sa urmeze?

Conform studiului, tinerii tind sa inceapa sa se gandeasca la carierele lor viitoare inca din primul an de facultate, astfel acestia aleg sa urmeze diferite programe menite sa usureze primii pasi in cariera lor. Rezultatele studiului arata ca in primii doi ani de facultate, majoritatea tinerilor aleg programe de internship, joburi part-time sau stagii de practica. Acelasi lucru este valabil si pentru studentii din ultimii doi ani de facultate. In cazul studentlor de masterat, a reiesit ca primele lor trei preferinte in ceea ce priveste cariera sunt: implicarea intr-un program de internship, sa aiba un job full-time sau unul part-time. In cele din urma, cei mai multi absolventi de facultate si master au deja un job full-time, dar exista inca multi dintre acestia care prefera un program de internship sau un job part-time.

In ce domenii isi cauta tinerii un program/job entry level?

Conform studiului Generatiei Z, in procent de 23%, tinerii iau in considerare domenii precum Marketing/Publicitate si IT Software atunci cand aplica pentru un program sau job entry level. Pe urmatoarea pozitie in topul preferintelor tinerilor se situeaza domeniile Resurse Umane si Inginerie, urmate de Management, IT Hardware, Vanzari, Administrativ, Design etc.


Generatia Z a dovedit inca o data ca este formata din tineri creativi, ambitiosi si determinati atunci cand vine vorba despre viitoarea lor cariera, astfel Internship&Trainee Marathon ofera o gama diverisifcata de oportunitati de cariera pentru a acoperi nevoile tuturor candidatilor care cauta un program de internship sau un job entry level, in perioada septembrie-decembrie.

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI