Care sunt skill-urile ce iti cresc angajabilitatea in anul 2020?

Nu deții experiență practică în domeniul pe care îl studiezi la facultate, însă îți dorești un job entry – level, internship, un stagiu de practică sau program trainee unde să exersezi toate cunoștințele acumulate? Îți recomand să arunci o privire peste pagina 9 a NextGen: Career Guide pentru a vedea care e diferenta între ultimele 3 menționate.

Nu te îngrijora sau descuraja. Abilitățile pe care le ai te pot propulsa în ochii angajatorilor, iar CV-ul tău se poate număra printre cele finaliste. Toate astea pentru că peste 88% dintre angajatori sunt de părere că un tânăr poate aduce numeroase beneficii companiei.

Așa că nu-ți pierde entuziasmul și descoperă principalele skilluri* pe care o companie le caută la un viitor coleg:

  • 26% sunt de părere că adaptabilitatea sau capacitatea de ”coping with new” se află pe prima poziție în ceea ce privește abilitățile care cresc șansele de angajare. ->> Descoperă din paginile NextGen: Career Guide cum iti poți valorifica acest atuu.😊
 
  • Pentru 12,4% dintre respondenți sunt de părere că proactivitatea este un atuu cheie și căruia îi oferă o atenție deosebită. Așa că îți recomandăm să preiei inițiativa întrun proiect, să înveți să iei decizii sau dacă vrei să schimbi ceva, gândește-te cum poți pune în practică lucrul asta, cere ajutorul dacă e cazul și implementează-ți ideea.

 

  • 10,8% își doresc să angajeze tineri cu abilități de soluționare a problemelor complexe. Poate fi o abilitate care se exersează prin implicarea în anumite proiecte sau chiar în viața personală unde înveți să gestionezi imediat anumite situații sau oportunități bazându-te pe experiența pe care o ai deja sau căutând în surse externe. Nu uita ca aici un rol important îl joacă propriile concluzii trase în urma rezolvării unei probleme, dar și analiza impactului pe care soluția l-a generat!

 

  • 10,4% sunt în căutare de viitori colegi pentru care învățarea continuă este un principiu la care țin foarte mult. Angajații care sunt la curent cu noutățiile, care au capacitate de absorbție a informațiilor și care știu să pună in valoare aceste lucruri reprezintă modul prin care companiile pot face față ritmului alert în care trăim.
 
  • Respondenții nu au uitat nici de inteligența emoțională, 9,7% dintre ei considerând-o un skill ce te poate aduce mai aproape de jobul dorit. -->> Pentru a afla mai multe despre cum poți exersa această abilitate, răsfoiește paginile NextGen: Career Guide.
 
  • Aproximativ 7,7% din respondenți pun preț pe abilitățile candidaților de a lucra în echipă, așa ca nu uita să scoți în evidență acțiunile din experiența unde acest skill a fost valorificat.
 
  • Nici gândirea critică nu a fost uitată de către recrutori, 6,1% apreciind-o și considerând-o de folos în generarea de soluții cât mai eficiente.

Toate aceste skilluri ne vor fi de folos pentru a deveni mai aproape de compania sau de jobul la care visăm. Chiar dacă ai deja ceva experiență practică, fie că îți dorești să începi să lucrezi, sfaturile și răspunsurile oferite de recrutori ne sunt de folos tuturor. Descoperă versiunea completă răsfoind NextGen: Career Guide!

Ca parte a pregătirii tale pentru viitorul interviu sau viitoarea interacțiune cu piața ofertelor de muncă, îți recomand să citești NextGen: Career Guide, o revistă dedicată studenților și proaspăt absolvenților ce își propune să te țină la curent cu noutățile în materie de oportunități de carieră, cu sfaturi sau cu recomandări direct din partea angajatorilor.

*Sursa: Raportul ”Forței de muncă în 2020”, realizat de Hipo.ro.

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania