10 motive pentru care trebuie să citești NextGen Career Guide



 

Ți-ar plăcea să găsești tot ce trebuie să știi despre carieră într-un singur loc? Well, acel “loc” este cu siguranță NextGen Career Guide – publicație online bianuală oferită de Hipo.ro. 😊

Noua ediție Career Guide îți oferă o perspectivă fresh asupra pieței locurilor de muncă dedicate studenților și proaspăt absolvenților și te ajută să îți cunoști mai bine potențialii angajatori.
 

Așadar, iată care sunt principalele 10 motive pentru care trebuie să explorezi noua ediție a revistei:
 

1. Îți cunoști potențialii angajatori
 

Probabil că deja ai în minte o listă scurtă a angajatorilor pentru care ți-ar plăcea să lucrezi, nu? Ei bine, te poți bucura de lectură în timp ce citești mai multe despre cultura organizațională a acestora și alte curiozități. Totodată, te încurajăm să arunci un ochi și peste informațiile despre companii similare care s-ar putea dovedi locul perfect pentru dezvoltarea ta.

 

2. Afli care sunt programele potrivite pentru tine
 

Cei peste 20 de angajatori din Career Guide își prezintă toate programele de internship și trainee, dar și joburile entry level, deci poți filtra de acolo cele mai potrivite oportunități pentru tine. Nu ezita să aplici pentru acestea, întrucât în această perioadă angajatorii desfășoară în continuare procesele de selecție pentru găsirea celor mai potriviți candidiați.

 

3. Afli ce caută angajatorii la tinerii fără experiență profesională
 

Nu ai experiență profesioală și crezi că este un capăt de țară? Hm, este normal să nu, de aici și apariția pogramelor de dezvoltarea pentru tineri. Acestea te vor iniția în tainele domeniului în care vrei să lucrezi. Bineînțeles că anumite activități, cărora poate nu le-ai acordat o prea mare atenție până acum, cântăresc puternic în procesul de selecție pentru aceste programe. Astfel că te invit să citești mai multe la paginile 12-14.

 

4. Descoperi cum îți poți găsi un job chiar dacă stai acasă
 

Așa cum spuneam și mai devreme, este posibil să te simți descurajat în această perioadă dacă aveai în plan găsirea unui prim job. Însă, noi suntem aici să îți spunem că nu ai niciun motiv de îngrijorare și îți oferim câteva informații care te vor ajuta să găsești jobul mult visat chiar de acasă.

 

5. Explorezi opțiunile: stagiu de practică, internship sau trainee?
 

Ți-am pregătit un scurt articol prin care să înțelegi mai bine diferențele dintre aceste tipuri de programe și care te va ajuta să afli ce e mai potrivit pentru tine.

 

6. Înveți să te diferențiezi de ceilalți candidați pentru poziții similare
 

Gândul că poate alți candidați la același program ar putea fi mai potriviți decât tine îți trece prin minte ori de câte ori aplici pentru un job? E timpul să te diferențiezi! Cum? Ei bine, te invit să afli din Career Guide.

 

7. Afli cum poți să faci față cu brio primei tale zile la birou
 

Dacă deja ai trecut în pasul următor și vei începe curând primul job? Te invităm să afli cum poți trece cu bine peste prima zi la birou și cum poți face să nu cazi în capcanele emoționale ale acestei prime zile. 😊

 

8. Descoperi cum poți trece de la intern la angajat full time
 

Chiar dacă ești pe care să îți închei internshipul sau abia ai început și îți dorești foarte mult să rămâi în echipă după această perioadă, te invităm să afli care sunt skill-urile și inițiativele care cântăresc cel mai mult în a facilita decizia angajatorului de a-ți propune un job full time ulterior.

 

9. Descoperi care sunt provocările primului job full time și cum le poți gestiona
 

Bineînțeles că primul job vine și cu provocări, la fel ca orice altă experiență la început. Însă, pe măsură ce înaintezi și înveți să le gestionezi, drumul va fi din ce în ce mai lin.

 

10. Nu în ultimul rând, ajungi să înțelegi mai bine cum îți poți găsi drumul în carieră
 

Trecând prin toate informațiile despre angajatori, oportunități de carieră și sfaturi despre principalele etape de la începutul carierei, vei ajunge să îți dai seama cum poți face să te asigură că ești pe calea cea bună și vei continua să te dezvolți într-o arie care îți face plăcere și te pasionează.

 

Long story short, te invităm cu drag să citești Career Guide aici și să te bucuri de informații fresh de la cei mai mari angajatori din România.



 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania

ULTIMELE JOBURI