Profesia de actuar – adevarul din spatele cifrelor



Pe masura ce lumea va trece in era progresului tehnologic sau a schimbarilor climatice, cererea de asigurare si protectie va creste, deoarece societatea va fi expusa la noi riscuri. Aici, actuarii joaca un rol important, deoarece principala lor responsabilitate este gestionarea si atenuarea riscurilor.

(P) In SUA, profesia de actuariat se situeaza printre cele mai cautate joburi in 2019. Potrivit careercast.com, un studiu ce a luat in considerare veniturile, perspectivele de dezvoltare, factorii de stres si cerintele fizice, si a analizat 200 de profesii intr-o mare varietate de industrii, gradul de ocupare a fortei de munca in randul actuarilor este prevazut sa creasca cu 20 la suta pana in 2028. Acest procent reprezinta un numar mult mai mare decat media pentru alte ocupatii, pe baza unui studiu al Biroului Statisticilor Muncii din SUA.
 

Dar ce este un actuar?

Oricat de complicat ar parea, un actuar este un profesionist foarte apreciat, cu abilitati de rezolvare a problemelor si gandire strategica si cu o intelegere profunda a sistemelor financiare. Prin cunostintele lor de statistica, finante, business si analize de date, actuarii evalueaza riscul aparitiei evenimentelor si ajuta la crearea de politici pentru companii si clienti care reduc la minimum costul riscului respectiv. Din acest motiv, actuarii sunt importanti pentru industria asigurarilor. Ei analizeaza datele, pentru a estima probabilitati si costuri potrivite, in cazul unor evenimente precum deces, boala, vatamare, dizabilitate sau pierderea proprietatii.
 

Cum poti avea succes in acest domeniu?

Atunci cand te vei pregati pentru meseria de actuar, vei invata sa analizezi date, sa evaluezi riscuri financiare si sa transmiti aceste informatii catre persoanele non-tehnice. Pentru a avea succes, va trebui sa acorzi atentie detaliilor si abilitatilor de analiza, sa comunici cu usurinta, sa ai orientare catre client si, cel mai important, sa ai spirit de echipa.
 

Cel mai mare hub de actuariat din Romania

Hub-ul de actuariat din Allianz Services Romania, divizie a Allianz Technology, este locul perfect pentru cei care doresc sa imbratiseze profesia de actuariat. Centrul de excelenta actuariala si-a inceput calatoria acum sase ani la Bucuresti, cu o echipa mica. Astazi a ajuns la aproximativ 80 de colegi si a fost recunoscut si premiat in 2018 drept unic furnizor de servicii din tarile CEE, la Gala CEE Shared Services and Outsourcing din Polonia.

In prezent, echipa de actuari Allianz Services Romania ofera suport si expertiza, in diverse proiecte complexe, pentru peste 20 de companii din Allianz Group din intreaga lume. In centrul sau de excelenta, completeaza echipele internationale Allianz cu expertiza tehnica inalta si ofera servicii de modelare si evaluare date, gestionare de riscuri, dezvoltare de procese, analiza de date, dezvoltare de solutii actuariale si raportare.
 

Viata unui actuar in Allianz Services Romania

Allianz Services Romania plaseaza oamenii in centrul activitatilor pe care le desfasoara si se asigura ca aduce un plus de valoare in cresterea echipelor sale, punand pe primul loc dezvoltarea profesionala. Prin urmare, investeste intr-un program complet de dezvoltare actuariala si asigura acreditare internationala oferita de Institutul si Facultatea de Actuari din Marea Britanie (IFoA).

Unul dintre punctele cele mai interesante ale programului de dezvoltare este faptul ca este aplicat conceptul “Train myself and train the others”, o modalitate prin care echipele impartasesc intre ele cunostintele dobandite.

Allianz Services Romania investeste in dezvoltarea personala si profesionala a angajatilor sai si ofera o curricula completa de cursuri:
• Certificari internationale (Agile, Prince, ITIL, IFoA, ACCA, IACCM, Life/ Health, and Property & Casualty Allianz Academies);
• Training-uri tehnice si in zona de soft skills.

Conducerea companiei apreciaza performanta talentelor sale si stie ca acest lucru poate fi realizat numai prin asigurarea unui echilibru adecvat intre viata personala si cea profesionala. In plus, crede in importanta bunastarii comunitatii in care activeaza. De aceea, in fiecare an, echipa de actuari este implicata in diverse initiative de CSR.

At the moment, our team is partner to a digital transformation project not just for Allianz, but for the insurance industry as a whole. We are looking for five professional actuaries, German speakers, to be part of this important project and to make an impact on the insurance world. For those who want to find out more, you can reach us at allianzservices-recruitment-ro@allianz.com.

Allianz Services is HOME FOR THOSE ACTUARIES WHO DARE!
 

Vezi lista completa cu joburile disponibile pentru rolurile de actuar aici


 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI