Job local - Brand global - Paula Fratila @ Genpact

Planificarea carierei nu se refera la un anumit moment al vietii (liceu, facultate etc.), ci este un proces continuu, uneori pe durata intregii vieti profesionale. Insa pentru a materializa visul unei cariere de success, trebuie construit un plan.

Planificam o multime de lucruri, programari la medic, plecari in concediu etc. Atunci, de ce nu ne-am planifica si cariera? Incepe cu reflectarea asupra pasilor facuti anterior in cariera, cauta motivele care conduc la un sentiment de succes si fericire, analizeaza-ti hobby-urile, tine o evidenta cu realizarile tale din trecut, trece-ti in revista abilitatile si, neparat, fii la curent cu tendintele in materie de locuri de munca.

Apoi tot ceea ce mai ai de facut este sa lucrezi la brandingul tau personal. Nu este un lux rezervat doar directorilor de multinationala si antreprenorilor, ci o necesitate specifica oricarui om ce isi doreste sa fie gasit, recunoscut si remunerat pentru ce stie sa faca cel mai bine.

In prezent, in era digitala, ai puterea sa proiectezi modul in care tu si brandul tau profesional sunt percepute de cei din jurul tau. Si DA, poti proiecta un Brand Global avand un Job Local. Cum?
  • Stabileste cum vrei sa fii perceput
 
  • Cunoaste-ti audienta si concurenta
 
  • Stabileste un ton unic al vocii
 
  • Configureaza sau revizuieste platformele online
 
  • Creaza continut de calitate pentru o mai buna pozitionare
 
  • Gandeste mare – gandeste global
Fiecare dintre noi este unic in felul lui, insa societatea de consum ne invata sa cumparam mai degraba de la oameni care sunt in tendinte, sa preferam produse unice, care ne dau senzatia ca sunt diferite sau care ne fac sa ne simtim unici daca le cumparam. Fie ca recunoastem sau nu, cumparam cel mai adesea dupa modelul „vreau si eu” (modelul de similitudine), dar de fapt ne dorim sa fim ca cei pe care ii admiram. Insa foate putini se gandesc ca acesti trendsetteri n-au fost mereu acolo, ei doar au gandit altfel, au stiut sa fie unici, diferiti, sa isi creeze si sa devina un brand aspirational si, de ce nu, un brand global.

Paula Fratila, Recruitment Marketing Lead @ Genpact

Lider in Marketing si Influencer Strategist cu peste 15 ani experienta in marketing management si cu vaste cunostinte de business development si de promovare digitala.
 

Va recomandam si:

Discover Snyk — New Cybersecurity Company to Keep an Eye On

ULTIMELE JOBURI