Studiu: Cat de eficiente sunt sesiunile de brainstorming?
.png)
Care este primul lucru care iti vine in minte atunci cand trebuie sa te gandesti la un nou concept? O sesiune de brainstorming pentru a genera idei. Dar cate sunt acestea de eficiente?
Aceasta abordare este mai populara in randul angajatilor care lucreaza in domenii creative, dar poate fi intalnita si in alte domenii.
Un studiu realizat de WeTransfer pe 20,000 de profesionisti din domenii creative din 197 tari sugereaza ca, de fapt, pentru majoritatea dintre ei sesiunile de brainstorming nu sunt atat de eficiente in generarea de noi idee si concepte.
Studiul anual realizat de WeTransfer subliniaza necesitatea introspectiei si a timpului pe care angajatii trebuie sa il aloce propriilor ganduri. Rob Alderson, editor in chief pentru WeTransfer declara "Permiteti-le angajatilor sa gandeasca pe cont propriu, iar calitatea ideilor lor se va imbunatati."
Potrivit analizei, 40% dintre respondenti considera task-urile administrative si intalnirile o bariera impotriva creativitatii. Astfel, se pare ca este nevoie de o regandire a modului in care lucram si, in special, a modului in care ne petrecem timpul la birou.
Gandirea independenta este un alt factor important in luarea decizilor. Aproape 80% dintre respondenti au declarat ca au incredere in proprile instincte si in research-ul facut si doar 18% dintre ei s-ar consulta cu un coleg pentru un concept sau o idee.
Desi rezultatele care au reiesit din studiul WeTransfer sunt bazate pe date concludente, nu putem sa nu consideram si beneficiile sesiunilor de brainstorming.
Un studiu al Universitatii de Nord din Illinois subliniaza ca sesiunile de brainstorming reprezinta o activitate valoroasa de team building, care promoveaza increderea in echipa si deschiderea catre noi idei.
Citeste si:
-
Ce trebuie sa stii despre piata fortei de munca din Romania in 2020?
-
Cum devii greu de inlocuit la locul de munca?
-
Ai stofa de manager?
-
4 rezolutii de cariera pentru noul an de care chiar sa te tii
-
Cum ar trebui redactat CV-ul unui specialist cu experienta?
Alte articole din aceasta sectiune:
- Nu rata inscriere la LSEG Open Day 2021
- ISACA Romania Chapter and Revista CARIERE organizeaza evenimentul online cu tema ”Expect the unexpected. Rewind. Reshape. Rethink. Restart”
- How can a function store permanent data cache with Javascript Closure?
- Studiul comportamentului Generatiei Z pe piata muncii in 2021
- Inov’Up - Loading Virtual Message...
Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?
-
Process Engineer (D26) MSE-TC1.4 (BljP) Bosch Romania
-
Business Analyst, Engineering Center Cluj Bosch Romania
-
Process engineer (LFS) MSE-TC1.4 (BjlP) Bosch Romania
-
Administrative Services Coordinator, Engineering Center Cluj Bosch Romania
-
Logistics Ramp-Up Planner, CljP Bosch Romania
Raporteaza eroarea la