Cum sa iti gasesti un job dupa ce termini facultatea?

Stim ca drumul catre primul job este unul necunoscut pentru proaspat absolventi asa ca ne-am gandit sa iti venim in ajutor cu cateva tips & triks care sa te ajute sa iti creionezi o „harta” de urmat.

Primul obstacol il reprezinta crearea unui CV care sa te reprezinte si care va impresiona angajatorii. Pe langa a te asigura ca pui in valoare toate skill-urile dobandite prin intermediul activitatilor extracurriculare, a voluntariatelor, concursurilor, conferintelor sau proiectelor la care ai participat trebuie sa acorzi o mare atentie asupra job-urilor la care aplici si cine va vedea acest CV.

Sfat: selectează doar joburile pe care ți le dorești cu adevărat!

Personalizarea CV-ului in functie de job-ul la care aplici si prezenta unor fraze introductive vor arata si ele interesul tau fata de pozitia respectiva si te vor ajuta sa te diferentiezi. Mai mult, vei transmite angajatorului faptul ca esti bine informat despre job-ul la care ai aplicat si ca nu este doar una dintre zecile de persoane catre care ai trimis CV-ul.



In noua editie a Ghidului Angajatorilor poti gasi o completare a acestui “to do list” cu multe alte provocari si sfaturi care sa te ajute in crearea CV-ului si gasirea job-ului potrivit, dar si sugestii de website-uri ce ofera o varietate mare de programe pentru studenti si proaspat absolventi.

Acesta poate fi accesat aici in 2 pasi simpli: completeaza formularul cu datele tale personale si apasa butonul “Descarca”.

Printre principalele surse de cautare a unui job sau a unui program de internship/trainee se numara si proiectul Internship and Trainee Marathon, sursa actualizata permanent pe tot parcusul anului cu peste 1200 de oportunitati de internship trainee, stagii de practica si joburi entry-level.


 


Nu numai ca vei gasi job-uri entry level potrivite nivelului tau de experienta ci ai si optiunea de a te abona la un newsletter care te va informa constant asupra noilor oportunitati din piata in concordanta cu preferintele si interesele selectate. Fie ca vrei sa intri pe piata muncii cu un job full-time si stii exact ce iti doresti sau ca inca “testezi terenul” in timp ce iti continui studiile urmand un program flexibil sau part-time, cu siguranta vom gasi ceva potrivit pentru tine!




Poti intra si explora toate programele si joburile pentru tineri aici.










 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI