Think outside the box… sau ce faci cand te plafonezi



Te-ai intrebat vreodata care e drumul profesional pe care trebuie sa il parcurgi? Sau ce decizii trebuie sa iei pentru a atinge succesul? Este destul de dificil uneori sa iesi din zona de confort si sa gandesti in perspectiva, insa o singura intrebare ramane mereu valabila: ce faci cand te plafonezi?

Foarte multe persoane se confrunta cu plafonarea cand vine vorba de job, iar acest lucru nu este deloc surprinzator. Din comoditate, din obisnuinta sau din lipsa dorintei de a face mai mult, unii angajati nu gandesc in perspectiva si nu iau in calcul faptul ca lipsa unei actiuni poate duce la o viata profesionala lipsita de rezultate sau satisfactii.
Insa nu este si cazul tau! Daca iti doresti sa evoluezi, daca iti doresti sa iti cresti veniturile sau sa obtii mai multe rezultate, atunci este timpul sa te intrebi ce faci pentru viitorul tau.
 

Ce faci cand te plafonezi

 
Plafonarea se poate instala foarte usor si de cele mai multe ori poate fi destul de greu sa o identifici. Ai un job satisfacator in momentul de fata? Este momentul sa te intrebi daca exista posibilitatea sa avansezi, daca poti sa cunosti oameni noi sau sa incepi proiecte de succes, care te vor ajuta sa castigi vizibilitate in domeniul in care activezi.
 

Ce poti sa faci:

Accepta noi provocari profesionale

 
Ai un job care te satisface in momentul de fata, insa stii ca poti mai mult? Este timpul sa accepti noi provocari! Cei mai multi oameni nu reusesc sa se dezvolte profesional pentru simplul motiv ca nu isi cunosc capacitatile. Nu iti limita activitatea profesionala si nu lasa feedback-urile negative sa isi puna amprenta asupra ta. Ori de cate ori apare o noua oportunitate in drumul tau, accept-o si fa tot posibilul sa iesi din zona de confort. Ti s-a oferit posibilitatea sa incepi un nou proiect despre care nu detii toate informatiile? Nu stii niciodata ce potential ai pana cand nu incerci sa lucrezi alaturi de alti oameni. Asadar, nu te grabi sa tragi concluzii despre potentialul tau sau despre activitatea ta profesionala. Acorda-ti o sansa si nu uita sa iti acorzi si timp, pentru ca orice lucru nou vine la pachet cu noi provocari.
 

Investeste in tine

 
Sa investesti in tine este cea mai buna decizie pe care poti sa o iei. Indiferent in ce domeniu lucrezi, alege sa participi la cat mai multe cursuri de dezvoltare profesionala si personala. Investeste in carti sau audio book-uri, investeste in cursuri de specializare sau… fa-ti un hobby. Orice activitate te ajuta sa cresti si sa te dezvolti. In plus, este important ca intotdeauna sa inveti lucruri noi. Iesi din zona de confort si pune accent pe cunoastere.

Fii conectat/a

Te-ai intrebat vreodata cum reusesc alti oameni sa aiba succes? Sunt intotdeauna conectati la tot ce se intampla in jurul lor! Vrei sa ai acces mereu la cele mai noi informatii? Vrei sa afli ce se intampla in zona de business si care sunt cele mai noi trenduri? Participa la cat mai multe evenimente de business, hitech sau de dezvoltare personala si astfel vei cunoaste oamenii potriviti si vei detine informatiile care te vor ajuta sa faci progres.

Descopera si mai multe sfaturi aici

Citeste si:

Va recomandam si:

Centrul de tehnologie si operatiuni al LSEG (London Stock Exchange Group) ajunge la 1000 de angajati in Bucuresti

ULTIMELE JOBURI