Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?



Te-ai intrebat vreodata care e drumul pe care vrei sa il parcurgi in viata? Simti ca este loc de imbunatatire si iti doresti sa evoluezi din ce in ce mai mult, atat profesional, cat si personal? Foarte multi dintre noi nu stim ce ne dorim cu adevarat de la viata si incepem sa ne indreptam cu pasi mici, dar siguri, catre obiectivele pe care le consideram importante. Ne bazam pe intuitie cand facem unele alegeri sau apelam la sfaturile unor persoane in care avem incredere. Cu toate acestea, tu te-ai intrebat ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

Pare o intrebare ce ar trebui adresata copiilor, insa este perfect valida pentru orice persoana care isi doreste mai mult de la viata. Nicio situatie nu este permanenta, motiv pentru care poti descoperi in orice moment noi obiective sau poti face schimbari radicale, insa pozitive, in viata ta.

Ai un job care nu te multumeste complet in momentul de fata, iti doresti sa castigi mai multi bani in viitorul apropiat, sa investesti intr-o noua locuinta sau sa te muti intr-o alta tara? Poti sa realizezi orice iti propui! Si cu siguranta poti sa cresti si sa te dezvolti. Varsta este doar un numar! Este important sa stii ce iti doresti de la viata si sa te indrepti cu pasi siguri catre ceea ce iti aduce drumul pe care vrei sa il parcurgi.

Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?

In orice activitate pe care o desfasori in viata, este important sa iti cunosti foarte bine nivelul, sa identifici punctele forte si punctele slabe si sa lucrezi constant la dezvoltarea ta personala si profesionala. Daca iti doresti sa cresti, sa evoluezi, este esential sa iti formezi un obicei care te va ajuta sa obtii mult mai usor tot ce ti-ai propus.
 

Cum poti obtine tot ce iti doresti in viata

 
1. Seteaza-ti un program pe care sa il respecti
Oamenii de succes au un program bine pus la punct, pe care il respecta cu strictete. Ei nu se abat de la lucrurile pe care si le-au propus sa le faca si acest lucru ii determina sa fie consecventi. Daca reusesti sa-ti stabilesti un program, vei invata sa iti manageriezi mai bine timpul si sa lucrezi mai eficient. Asigura-te ca nu iti aglomerezi ziua cu sarcini care nu sunt prioritare, dormi suficiente ore pe noapte si aloca timp suficient pentru pauzele de masa. Respecta intalnirile planificate si incearca pe cat mai mult posibil sa nu te abati de la programul stabilit.
 
2. Fii o persoana punctuala
Punctualitatea este extrem de importanta, in special in mediul profesional. Nu vrei sa dai dovada de lipsa de respect fata de alte persoane si in niciun caz nu vrei sa-i lasi pe altii sa te astepte. Timpul este important pentru toata lumea, asa ca incearca sa tii cont de acest aspect. Ai tendinta sa uiti unele lucuri si din acest motiv esti constant in intarziere? Noteaza-ti in calendar sau intr-o agenda toate intalnirile importante si astfel iti va fi mult mai usor sa ajungi la timp.
 
3. Accepta critica constructiva
Cei mai multi oameni sunt destul de reticenti cand primesc un feedback negativ, mai ales atunci cand le este criticata munca. Cu toate acestea, critica constructiva te poate ajuta sa identifici punctele tale slabe si sa lucrezi mai eficient. Accepta sfaturile pe care le primesti de la colegi sau de la manager si tine cont de indicatiile pe care le primesti. Orice critica, daca este constructiva, te poate ajuta sa te dezvolti si sa gasesti noi metode care te vor ajuta sa faci progrese pe plan profesional.

Descopera restul sfaturilor aici

Citeste si:

Va recomandam si:

Centrul de tehnologie si operatiuni al LSEG (London Stock Exchange Group) ajunge la 1000 de angajati in Bucuresti

ULTIMELE JOBURI