Motivarea angajatilor: cat de importanta e si ce solutii au manageriiManagerii de top vor angajati de top, iar drumul spre succes este pavat cu intentii bune. Dar cum ramane cu motivarea angajatilor? Chiar si cei mai buni dintre cei mai buni pot avea momente de confuzie, isi pot pierde motivatia, pot avea un randament scazut sau, in cazuri mai grave, isi pot pierde complet interesul.

La dezvoltarea companiei trebuie sa participe activ toata lumea, indiferent de pozitia ocupata in firma. Procesul de recrutare nu este suficient pentru a crea o echipa inchegata, puternica. Este nevoie de multa munca, implicare si strategii de management. Angajatii alesi pe “spranceana” pot avea un CV perfect, insa activitatea firmei nu se bazeaza in totalitate pe abilitatile trecute cu atentie in CV de fiecare persoana in parte. Si in niciun caz activitatea unei firme de top nu se bazeaza doar pe rezolvarea cu migala a sarcinilor.

Lucrezi intr-o companie si ai un coleg pe care il admiri? Vedeta firmei isi poate pierde foarte usor farmecul, iar acest lucru se intampla din cauza ca, in timp, interesul lui pentru a contribui la dezvoltarea companiei poate sa scada.
Motivarea angajatilor este importanta, daca nu chiar vitala in orice companie. Insa managerii de top au descoperit secretul. Ce fac ei cel mai bine? Gasesc mereu solutii la situatiile cu care se confrunta!
 

Motivarea angajatilor – ce solutii au managerii de top

1. Ofera credit angajatilor


De ce as oferi credit unei persoane pentru simplul motiv ca isi face treaba pentru care a fost angajat?” - este o intrebare pe care o au foarte multi manageri sau chiar departamentul de HR, din pacate. Cu toate acestea, recunoasterea calitatilor si aprecierea muncii sunt extrem de importante in orice companie de top. Chiar daca sunt platiti sa faca un task, angajatii au nevoie sa le fie validata munca, sa fie apreciati si sa primeasca credit pentru rezultatele obtinute. Sa nu recunosti meritele unui angajat este cea mai mare greseala pe care o poti face ca manager – sunt de parere specialistii in resurse umane. Iar partea cea mai buna este aceea ca nu te costa nimic sa adresezi cateva cuvinte de apreciere. Managerii de top investesc in oamenii pe care ii au in subordine si le apreciaza intotdeauna munca.

Insa motivatia este un subiect pe care fiecare manager si fiecare angajat il intelege in mod diferit. Din acest motiv, managerii de top discuta cu echipa, cauta mereu solutii si vin cu idei sau propuneri noi. Cu alte cuvinte, se implica activ in dezvoltarea companiei si fac tot posibilul pentru a crea o echipa valoroasa.
 

2. Stiu ce-i motiveaza pe angajatii lor

 
In privinta unui singur lucru putem fi cu totii de acord: fiecare angajat este diferit! Sunt angajati care se adapteaza usor, in timp ce altii nu se pot adapta deloc. Unii pot avea nevoie de mai multa indrumare, in timp ce altii gasesc rapid solutii la orice situatie cu care se confrunta. Sunt angajati care se multumesc cu putin, in timp ce altii fac tot posibilul pentru a atinge imposibilul. Acestea fiind zise, managerii de top stiu cat de importante sunt nevoile fiecarui angajat in parte, ceea ce inseamna ca stiu ce-i motiveaza pe angajatii lor.

Managerii care pun accent pe dezvoltarea companiei stiu foarte bine cu cine si de ce lucreaza. Si au timp sa isi cunoasca angajatii.
 

Cum isi cunosc managerii de top echipa:

 
Te intrebi cum reusesc managerii de top sa isi cunoasca angajatii? Urmeaza cateva reguli simple, pe care le poti pune si tu in aplicare:
  • Isi rezerva 30 de minute pentru a sta de vorba cu fiecare angajat in parte, pentru a-l cunoaste mai bine.
  • Adreseaza intrebari fiecarui angajat despre planurile sale de viitor, nu doar despre asteptarile pe care le are de la companie.
  • Vor sa stie care sunt cele mai importante lectii pe care le-a invatat fiecare angajat pana acum, din experienta sau de la parinti.
  • Vor sa stie care-i motivatia fiecarui angajat.

Descopera si alte moduri prin care managerii de top motiveaza angajatii aici.

Va recomandam si:

Cognizant Softvision continua sa angajeze in Romania

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI