Parcurile de aventura sunt locurile de pe urma carora castiga toata lumea

Viata noastra cotidiana reprezinta un sir lung de responsabilitati si mult stres inutil. Ne facem griji ca nu ne putem plati chiria sau creditul de la banca, ne facem griji pentru viitorul nostru, ca nu avem bani pusi deoparte pentru pensie, ne facem griji pentru aproape orice. Daca traim cu gandul la ce va fi peste un an, cinci sau zece ani, de atatea griji poate nici nu mai apucam sa vedem ce se va intampla peste zece, cinci sau chiar un an.

Viata ar trebui sa fie o mica aventura de care sa ne bucuram din plin. Stim asta cu totii, pentru ca asa scrie in carti, dar cati dintre noi chiar pun in practica ce au invatat din carti?

Tot mai multi romani au prins gustul micilor aventuri si petrecerii timpului in aer liber, astfel ca parcurile de acest gen de la noi din tara au din ce in ce mai multi clienti pe an ce trece. Aerul curat, micile distractii si activitatile cu care te imbie aceste zone de agrement sunt greu de refuzat si astfel parcurile de distractii sunt din ce in ce mai cautate. Incasarile cresc, romanii se distreaza si toata lumea are de castigat.

Iata cum aratau, potrivit risco.ro, situatiile financiare (cifra de afaceri si profit) ale trei dintre cele mai atractive parcuri de aventura si agrement de la noi din tara!

Cat castiga parcurile de aventura HCR SRL (Dinoparc Rasnov)
Parcul de distractii din inima tarii este unul dintre cele mai indragite locuri din tara. Cu un concept original si foarte atragator, Dinoparc ofera o experienta unica intr-un mediu natural, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Desfasurat pe o suprafata de 1,5 ha intr-o padure frumoasa, Dinoparc ofera o expozitie in aer liber unde poti descoperi 47 de exponate-dinozauri in marime naturala, un traseu de aventura pentru copii, cinema 9D, labirint cu lasere si multe alte activitati atractive.

Succesul parcului de la Rasnov este de necontestat, dovada stau incasarile din ce in ce mai mari ale companiei care detine parcul, HCR SRL. Cifra de afaceri a companiei a explodat in 2015, iar de atunci este tot in crestere. In 2018, valoarea cifrei de afaceri a fost de 11,6 milioane de RON, cu 4.4% mai mare fata de anul precedent.
Si cu profitul sta bine compania, 2014 fiind singurul an de restriste in care HCR a inregistrat o pierdere. In rest, toti anii au fost benefici, 2018 fiind anul cel mai prolific din punctul de vedere al profitabilitatii. In acest an, compania a inregistrat un profit de 4,4 milioane de RON.
 
TIMCO SA (Arsenal Park Orastie)


 
Arsenal Park este singurul parc de distractie cu tematica militara din Europa. Situat in Orastie, in perimetrul fostei fabrici de armament, Arsenal Park este o destinatie turistica potrivita pentru o distractie pe cinste pentru intreaga familie. Complexul detine 230 de locuri de cazare, iar turistii excentrici pot dormi in paturi amplasate pe afeturi de tun, in TAB-uri, in simple Camere Ofiter sau in luxoase Apartamente Colonel sau Vile General. 88 de ha si 12 km de alei intr-o padure de foioase sunt la dispozitia oaspetilor pentru explorare si o multime de activitati ii asteapta precum trasee de tiroliene, trageri cu arcul, zbor cu parapanta, escalada, sarituri de la inaltime si multe altele.

Parcul de aventura de la Orastie este detinut de compania TIMCO SA, iar clientii lui se inmultesc in fiecare an. Majoritatea dintre acestia sunt corporatiile care isi aduc angajatii in teambuilding, insa si familiile au inceput sa prinda gustul aventurii militare in ultimii ani, dovada stau incasarile mari inregistrate de companie.

Asadar, cifra de afaceri a oscilat de la infiintare pana in prezent, ajungand in 2018 sa fie 13,1 milioane de RON, cu 15,6% mai mult fata de anul precedent. Investitiile in amenajarea si dezvoltarea parcului au fost consistente in ultimii ani (deschiderea de escape room-uri, festival de off-road, aqua park) si acest lucru s-a reflectat in valorile mai scazute din ultima perioada a profitului. 2017 si 2018 au fost anii in care compania a inregistrat primele pierderi de la infiintare si pana in prezent. In 2018 valoarea pierderii a fost de 3,3 milioane de RON.
 

EDENLAND ADVENTURES SRL (Edenland Park-Balotesti)Infiintat in 2012, Edenland Park este unul dintre cele mai mari parcuri de aventura din Romania si ofera o varietate larga de activitati in aer liber. De la o plimbare cu bicicleta, pana la echitatie, trasee in copaci, tir cu arcul sau paintball, Edenland Park este o gazda buna pentru toata familia. Situat in inima unei paduri mari si racoroase, parcul de aventura de la Balotesti trezeste spiritul de aventurier din noi si ne ajuta sa ne bucuram din plin de natura.

Vizitatorii parcului s-au tot inmultit de la an la an, iar afacerile companiei care administreaza parcul merg din ce in ce mai bine. In 2015 compania a inregistrat prima cifra de afaceri de peste 1 milion de RON si de atunci valoarea s-a dublat in fiecare an, ajungand astfel in 2018 sa fie 4.4 milioane de RON, cu 35% mai mult fata de anul precedent.
In ceea ce priveste profitabilitatea, 2018 este primul an in care compania poate vorbi despre profit. Dupa o perioada de 4 ani (2014-2017) in care Edenland a fost pe pierdere, in 2018, compania a ajuns pe plus, valoarea profitului fiind de 369.429 de RON.
 
Se pare ca romanii au prins gustul aventurii, ceea ce este cum nu se poate mai bine. Adevarul este ca un pic de distractie nu strica, asadar va dam intalnire la o mica aventura!

 

Va recomandam si:

De ce TechTalks este un must-have al acestei toamne?

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI