Cele mai mari companii din tehnologie care au intrat pe piata din Romania! - extended version


 
Detalii companie

Furnizorul de servicii de IT si consultanta Infosys, una dintre cele mai mari companii de outsourcing din India, a deschis un centru de inovatie digitala in Bucuresti, care se va concentra pe dezvoltarea de proiecte pentru clienti care au nevoie de cele mai noi tehnologii IT, cum ar fi Cloud, Big Data si Inteligenta Artificiala.

Locatie

Centrul este in apropiere de Piata Victoriei, in cladirea The Mark situata pe Calea Grivitei (Str. Buzesti, nr. 85)

Situatie actuala

In Europa, Infosys are operatiuni in 15 state, fara Romania, in cadrul acestor operatiuni desfasurandu-si activitatea peste 12.000 de persoane.

"Centrul nostru de inovatie digitala din Bucuresti marcheaza un important pas inainte pentru Infosys, deoarece compania isi extinde si mai mult prezenta in Europa, imbunatatind capacitatea noastra de a servi atat clienti regionali, cat si clienti globali. Prin parteneriatul cu institutii academice locale cheie, vom crea baze organice de talente in Romania, care nu exista pe piata astazi. Prin formarea si dezvoltarea unei forte de munca inalt calificate in Romania, putem ajuta la reducerea diferentei de competente digitale in regiune, contribuind astfel la economia romaneasca si europeana", a declarat Ravi Kumar, presedintele Infosys.

Compania a investit in programe de formare atat pentru angajatii actuali, cat si noii angajati, care se vor concentra pe mai multe competente. Compania a incheiat acorduri cu Universitatea Bucuresti si Politehnica pentru inovare tehnologica si dezvoltarea fortei de munca din Romania, constand inclusiv in cursuri comune de formare, burse si cercetare.

Planuri dezvoltare:

Numarul angajatilor Infosys din Romania, care in prezent este de aproximativ 200, ar putea ajunge la 500 in perioada urmatoare, pe fondul atragerii de noi clienti din Europa.

Infosys are in plan deschiderea in aceasta vara si a unui Centru de Securitate Cibernetica in Bucuresti. Centrul va furniza servicii complete de securitate cibernetica, 24/7, ajutand clientii europeni si globali sa progreseze pe parcursul transformarii lor digitale. Serviciile includ detectarea criminalitatii informatice, hacking etic, analizele de securitate, detectarea si raspunsul la amenintari. Centrul din Bucuresti va fi vital pentru furnizarea de servicii in intreaga regiune europeana, avand in vedere restrictiile GDPR si alte cerinte de reglementare specifice fiecarei tari, potrivit oficialilor companiei.

Tipuri de tehnologii pe care recruteaza

Cloud, Big Data, AI, SAP BW, SAP BO, SAP HANA, HADOOP, SAS, Cognos, Qlikview, Qliksense, Oracle, SQL, Unix etc.

Joburi deschise

Data Analytics - Lead Data Scientist
Czech Speaker for IT Support
HADOOP Administrator
Informatica, Cognos, Qlikview, Oliksense
Czech Speaker for IT Support
Cyber Security 
Data Scientist
Microsoft Dynamics CRM Consultant
Microsoft Dynamics AX Financial Consultant
German EUC IT Support
Windows 10 deployment engineer
Team Assistant/ Secretary/ Receptionist
Facility technician
Partner Manager
Order Management Specialist
1C Programmer
IT Service Management

Puteti afla mai multe informatii accesand AICI profilul companiei Infosys.
 
 
Detalii companie

London Stock Exchange Group a deschis un centru de servicii pentru afaceri in Bucuresti. Compania administreaza bursa londoneza si colaboreaza cu institutii financiare din intreaga lume, dezvolta si gestioneaza solu­tii tehnologice de inalta per­for­man­ta pentru tranzactionare, su­pra­­ve­ghe­rea pietelor si sis­teme post­tran­­zactionare pentru 40 de orga­nizatii si burse, inclusiv pentru pietele proprii ale grupului. London Stock Exchange Group este prezent in 46 de tari la nivel mondial si acest numar va continua sa creasca.

Locatie

Birourile LSEG sunt localizate in zona central-vestica a Capitalei, in apropierea Universitatii Politehnice.

Situatie actuala

Divizia care a venit in Capitala mai are operatiuni in Columbia si Sri Lanka, unde lucreaza deja 480 de oameni. Bi­ro­ul din Bucuresti se con­centreaza mult pe IT si dezvoltare, analiza de date, testare, progra­ma­re, servicii de suport pen­tru Europa si inclusiv inte­ligenta artificiala. 

„In Romania am gasit o forta de munca bine calificata, un sistem educational solid si o buna infrastructura. Suntem incantati de caldura cu care am fost primiti de Guvernul Romaniei, de Agentia Invest Romania si de comunitatea de afaceri locala. Suntem nerabdatori sa devenim angajator in Romania si sa contribuim mai departe la dezvoltarea competentelor in domeniul pietelor de capital din tara pentru a sustine cresterea in viitor.", a declarat Murali Subrahmanyam, directorul serviciilor pentru afaceri al LSEG.

Pentru LSEG, Romania ofera o forta de munca inalt calificata, un sistem educational puternic si o buna infrastructura.

Planuri dezvoltare

Planul oficial al LSEG este sa ajunga la un total de 200 de angajati, avand perspectiva de a dubla aceasta cifra. "In Romania putem ajunge la 400 de angajati, dar pentru prima parte estimam circa 260. Ne-am uitat si la alte orase din Romania, cum ar fi Clujul, insa toate competentele le-am gasit aici. Am inceput sa colaboram cu Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti. Vom merge catre universitatile care ofera pregatirile necesare. Avem in plan sa recrutam inclusiv studenti pe care sa ii pregatim noi. Pentru moment vrem sa ajungem la 200 de angajati, dar aceasta cifra nu este o limita, putem creste mult mai mult, in functie de resursa pe care o gasim aici“, a declarat Dee Liyanwela.

Sunt cautati specialisti in IT precum system administrator, web software develop­ment senior data base administrator si de­ve­lo­per C#. Oportunitatile de cariera acopera arii precum Web Services (software development, system administration, suport oprational si de mentenanta pentru platformele web LSEG), Corporate Services (administrarea sistemelor corporate si a sistemelor corporate pentru aplicatii), Market Services (system administration, ingineria sistemelor de baze de date) si Post Trade Services (software development si DevOps).

Printre beneficiile promise de britanici se numara pensie facultativa Pilon III, 25 de zile de concediu pe an, asigurare medicala privata, asigurare de viata si bonuri de masa.

Tipuri de tehnologii pe care recruteaza

Javascript, JQuery and AngularJS; PL/SQL, Linux, SSL, Haproxy, Nginx, Apache, PHP, Mysql, Postgresql, SUSE, Red Hat, SSRS, SSIS etc.

Joburi deschise

C# Software Engineer
Service Desk Analyst with Italian
System Administrator for Web Platform
Web Sys Admin Appl Support
Web Software Developer - Drupal
Linux Systems Administrator
Senior Associate SQL Server Database Engineer
Senior Associate Oracle Database Engineer
C++ Software Developer
Front End C# Software Developer
Front End VB6 Software Developer
Workday HRIS Specialist
Senior Database Administrator

Puteti afla mai multe informatii si aplica la oportuntatile de cariera disponibile, accesand AICI profilul companiei London Stock Exchange Group.
 Detalii companie


Visteon, singurul furnizor Tier-1 din industria automotive care se concentreaza exclusiv pe componente electronice de bord pentru automobile, a deschis un centru de dezvoltare a produselor in Timisoara.

Visteon este o companie globala de tehnologie care proiecteaza si produce sisteme electronice de bord pentru automobile si solutii de vehicule conectate pentru cei mai importanti producatori auto la nivel modial. Cu sediul central in Van Buren, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajati in peste 40 de centre din 18 tari. Visteon a avut vanzari de 3,15 miliarde de dolari in 2017.

Centru de dezvoltare a produselor in Timisoara este pozitionat strategic ca parte integranta a planului de dezvoltare a companiei in Europa, alaturi de centrele tehnice din Bulgaria, Germania, Franta si Marea Britanie. Centrul  va fi implicat in principal in dezvoltarea software pentru sistemele electronice avansate de bord (panouri de bord digitale, sisteme de infotainment si afisare pe parbriz) pentru producatorii europeni de automobile si va colabora cu Directorul Tehnic al Visteon si cu Centrele Tehnice Europene pentru dezvoltarea de noi tehnologii privind condusul autonom. Centrul de la Timisoara va sprijini cresterea companiei Visteon in dezvoltarea colaborarilor cu clienti precum: BMW, Mercedes, Porsche si Jaguar Land Rover.

Locatie

Ca raspuns la cererea in crestere pentru sistemele electronice de bord pentru automobile, si pentru produsele asistate si autonome, Visteon a inchiriat spatiu pentru birouri in zona centrala a Timisoarei in ISHO Offices, noua cladire de birouri Bulevardul Take Ionescu, Nr. 46, Cladirea A.

Situatie actuala

Conform declaratiei lui Mark Fosmoen, Vice President, Customer Engineering Europe - Visteon, sprijinind atat programele producatorilor auto la nivel European si mondial, centrul de dezvoltare a produselor din Timisoara va juca un rol important in dezvoltarea de software si produse pentru noua generatie de tehnologii incluse in noile sisteme de asistenta a soferilor (ADAS) si aplicatii autonome de conducere. Acesta va avea competenta deplina pentru a transforma cerintele clientilor in solutii testate si pregatite ulterior pentru a fi utilizate in productia de masa.

Fiind un important centru de dezvoltare software, centrul de la Timisoara va realiza acest lucru prin colaborarea stransa cu cele mai importante unitati de cercetare si dezvoltare ale companiei Visteon din intreaga lume. Exista o serie de oportunitati interesante la noul centru tehnic pentru a stimula inovatia in domeniul automotive si pentru a oferi o experienta bogata si conectata pentru soferi si pasageri.


Planuri dezvoltare

Compania intentioneaza sa recruteze 400 de angajati pana in 2020. In cadrul centrului vor lucra initial ingineri de dezvoltare, supervizori si manageri. Extinderea centrului se va realiza in etape, in functie de cererea clientului.

Profilul candidatului cautat de compania Visteon implica o combinatie echilibrata de dezvoltatori cu o experienta de peste 3-5 ani in domeniul automotive si tehnologie, precum si de dezvoltatori cu experienta in managementul proiectelor si experienta de supervizare. Visteon intentioneaza, de asemenea, sa recruteze proaspat absolventi din domeniul automatizarii, electronicii, informaticii sau a disciplinelor tehnice similare.


Tipuri de tehnologii pe care recruteaza

C, C++, proiectarea software-ului pentru sistemele automate integrate, proiectarea de software si modelarea UML.

Joburi deschise

HR Professional – Talent acquisition
Senior Software Engineer for Automotive Electronics
Software Engineer for Automotive Electronics
Quality Engineer for Automotive Software

Puteti afla mai multe informatii si aplica la oportuntatile de cariera disponibile, accesand AICI profilul companiei Visteon.


Detalii companie

Edenred, lider mondial in solutii de plati pentru angajati, a lansat pe 8 mai, un centru de inovatie digitala in Romania. Edenred Digital Center va fi un hub international pentru inovatie si proiecte strategice in IT.

Grupul Edenred conecteaza 830.000 de clienti corporatii, 47 de milioane de utilizatori-angajati si 1.7 milioane de comercianti parteneri din 45 de tari. Datorita platformei sale globale de tehnologie, Grupul a gestionat 2,5 miliarde de tranzactii in 2018, realizate in principal prin intermediul aplicatiilor mobile, platformelor online si cardurilor, reprezentand peste 28 de miliarde de euro in volum de afaceri, din care 80% digital.


Locatie

Calea Şerban Vodă 133, Sector 4, Central Business Park.

Situatie actuala

In cadrul centrului Digital Edenred nou creat in Romania echipele IT vor dezvolta noi solutii si platforme pentru sucursalele grupului din intreaga lume. Specialistii IT angajati in Edenred Digital Center vor lucra pe proiecte precum aplicatiile mobile pentru zeci de milioane de utilizatori din intreaga lume si vor construi o aplicatie mobila globala "best in class" pentru plati digitale.

Planuri dezvoltare

Pana la finalul anului 2020, Edenred isi propune sa recruteze in Romania 200 de profesionisti IT care vor dezvolta platforme globale si solutii pentru subsidiarele Edenred din intreaga lume. "Edenred spera sa atraga cele mai bune si mai stralucite minti din IT din Bucuresti. Vrem sa dezvoltam Edenred Digital Center la sute de roluri IT in urmatorii ani. Avem deja aproape 20 de angajati in cadrul centrului si intentionam sa avem 200 de angajati pana la sfarsitul anului 2020. Angajatii Edenred Digital Center vor avea expunere la culturi si echipe globale si vor lucra cu cele mai noi tehnologii. Va fi o oportunitate de cariera exceptionala pentru oamenii care au digitalul in sange”, a declarat Dave Ubachs, Chief Information Officer la Edenred Group.

Reprezentantii companiei spun ca au ales Romania prin prisma faptului ca tara furnizeaza foarte multi specialisti de top in domeniul IT, crescand astfel constant potentialul de dezvoltare in acest sector.

La nivel global, compania are 8.500 de angajati. „Este un grup international tanar, cu 49% din oameni cu varsta sub 35 de ani.”

Tipuri de tehnologii pe care recruteaza

Programing .NET, C#, ASP.NET, MVC, WEB API, Entity Framework, TFS/VSTS, SQL ,TSQL, SSIS, HTML/JavaScript, JQuery, Bootstrap, HTML&CSS.

Joburi deschise

Telesales Consultant (B2B)
Marketing Specialist
.Net Developer
Sales Operations Coordinator (Expense Management)
Mobile Tech Leads
Senior& junior developers
Build Release Managers
Project Managers
Cloud Leaders
Infrastructure Security Engineers

Puteti afla mai multe informatii si aplica la oportuntatile de cariera disponibile, accesand AICI profilul companiei Edenred.

Detalii companie

Tradeshift, un start-up cu sediul central in San Francisco care a casti­gat in anul 2018 eticheta de unicorn dupa ce a fost evaluat la 1,1 mld. do­lari pe fon­dul cererii masive pentru solu­tiile sale de digitalizare a lanturilor de dis­tri­bu­tie, are in plan o ex­pan­siu­ne masiva a cen­trului sau de IT din Romania.

Compa­nia nu are un cen­tru de externa­li­zare la Bucuresti, ci unul in care se dez­volta produse pentru cli­entii finali.


Locatie

Complexul Green Court Bucharest - Calea Floreasca-Barbu Vacarescu.


Situatie actuala

Biroul Tradeshift din Bucuresti se afla in centrul dezvoltarii aplicatiilor si infrastructurii de tip cloud pentru piata globala. Tradeshift urmareste sa utilizeze talentele din Romania specializate in stiinta si inginerie a caror valoare este recunoscuta la nivel mondial.

Planuri dezvoltare

Tradeshift a anuntat la sfarsitul anului 2018 ca recruteaza 100 de noi colegi pentru biroul din Bucuresti. Compania mizeaza pe o dezvoltare consistenta a centrului sau de IT, pana la sfarsitul anului 2020 dorind sa aiba peste 400 de oameni in Romania .

Christian Lanng, fondator si CEO al Tradeshift a declarat intr-un interviu pentru Ziarul Financiar ca, in momentul respectiv, echipa din Romania era formata in cea mai mare parte din ingineri, avand 145 de angajati, scopul companiei fiind de a tripla marimea operatiunilor desfasurate de biroul din Romania in urmatorii doi ani - 2018-2020, asteptandu-se la o crestere uriasa pe plan local.


Tipuri de tehnologii pe care recruteaza

EC2, S3, Cloudfront, EBS, SQS, MySQL, PostgreSQL,  HTML, CSS, LESSJava, JavaScript, HTML5, CSS3, Groovy, Grails, EC2, S3, Cloudfront, EBS, SQS, EJB, CDI, JPA, JTA, JMS, BPM, TDD, XSLT, XPath, IoC, DI, MVC, Postgresql

Joburi deschise

Content Analyst
Office Coordinator
Head of QA
Senior Office Administrator
Solutions Architect
DevOps Engineer, Datastores
Software Engineer, Apps Team
Forward Deployed Engineer, Apps Team
Senior Back-End Engineer - Apps Platform
Java Backend Engineer
Application Security Engineer
Frontend Engineer, Apps Team
Ops Engineer, Apps Team
 

Va recomandam si:

100 Days of HR, o scoala ALTFEL pentru cei care vor o cariera in Resurse Umane

  Vrei cele mai bune articole Hipo.ro pe Email?
Dar Job-uri de la cei mai doriti angajatori?

ULTIMELE JOBURI