Studiu Stanford: cei care lucreaza de acasa sunt mult mai productivi



Odata cu cresterea fenomenului work from home a aparut si intrebarea daca cei care lucreaza de acasa sunt mai productivi sau nu. Cu siguranta, poate aparea in randul angajatorilor intrebarea daca cei care au ales work from home lucreaza la capacitate maxima cum ar face-o la birou sau nu.

Nicholas Bloom, profesor in cadrul Stanford a testat aceasta ipoteza folosind angajatii companiei chineze Ctrip, cea mai mare agentie de turism din China cu 16,000 de angajati. Managerul companiei James Liang era in cautarea unei solutii pentru a reduce costurile ridicate pentru chiria spatiului de lucru si a timpului pe care angajatii sai il petreceau pe drum pentru a veni la job. Solutia - work from home.


Cum s-a desfasurat experimentul?

Bloom a creat un test pentru 500 dintre angajatii Ctrip care au fost impartiti in 2 grupuri. Un grup care a continua sa lucreze la birou si unul care a lucrat de acasa.


Care au fost rezultatele?

Dupa cei 2 ani in care s-a desfasurat studiul, Nicholas Bloom a constant ca angajatii care au lucrat de acasa au abut un boost de productivitate. In plus, acestia au lucrat mai mult, pentru ca nu au intarziat, nu au plecat mai devreme si au simtit ca s-au putut concentra mai bine.


Ce recomanda Bloom?

Posibilitatea de a lucra de acasa pentru cateva zile pe saptamana, si nu full time. De ce? Pentru ca mai mult de jumatate dintre angajatii care au lucrat in regim work from home in timpul experimentului s-au simtit izolati si singuri.

Poti afla mai multe concluzii ale experimentului chiar de la Bloom in cadrul discutiei sale Tedx talk:
 

 

Cum sa te asiguri ca productivitatea ta nu are de suferit atunci cand alegi work from home?

Citeste si Munca de acasa – cum te asiguri ca atingi maximul performantei tale?

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI