Digital Marketing & Human Resources – It’s a match!


 

Atunci când se gândesc la un job în HR, majoritatea își imaginează o agendă plină de interviuri programate pentru ziua curentă. Suntem aici să contrazicem acest stereotip J. Într-adevăr, un job în acest domeniu are o implicare puternică în recrutare, însă pe lângă aceasta, activitatea în departament este vastă și are influențe din domenii conexe.

Mai mult, în ultima vreme, pozițiile din HR au început să surprindă pe lista de cerințe și skill-uri din zona de Digital Marketing. Chiar dacă la o primă vedere pare că nu găsești puncte comune, mai jos vei găsi lista scurtă a motivelor pentru care aceste două domenii merg de la o vreme “mână-n mână”.
 

  1. Recrutarea s-a mutat în online.

 În trecut,  era mai simplu să găsești candidatul ideal în mediul offline, prin recomandări și întâlniri “in person”, însă în ultimii ani, utilizarea platformelor de recrutare a început să fie un must. Iar, cum simpla postare a unor anunțuri de angajare nu mai este nici ea suficientă, specialistul în HR a început să deprindă skill-urile omului de Marketing.

Totodată, cum și generațiile se schimbă, o strategie puternică de employer branding este vitală pentru atragerea candidaților potriviți. Probabil că și tu ești sau ai fost atent în interacțiunea offline sau online cu un angajator la anumite detalii, motiv pentru care un specialist în HR trebuie să fie și un bun promotor al imaginii și a culturii organizaționale. Și, uite așa, ajungem la următorul punct important...

 

  1. Digital Marketing-ul și Social Media devin “unelte” ale HR-ului

Rețelele sociale sunt din ce în ce mai mult utilizate în campaniile de recrutare, dar și în cele de employer branding, în special în cazul în care target-ul face parte din noua generație. Pe de altă parte, acestea pot fi folosite și pentru a comunica în exterior prin imagini, video-uri sau testimoniale care este atmosfera în interiorul companiei.

Așadar, într-o lume a digitalizării, HR-ul face și el tranziția. J

 

  1. Așteptările candidaților se schimbă rapid

Iată încă un motiv pentru care HR-ul trebuie să fie mereu la curent cu tendințele și dorințele angajaților existenți și potențiali. Pentru a putea comunica pe limba lor și în mediul lor, rețelele sociale sunt încă cea mai bună variantă de a le afla părerile.


Fie că deja ți-ai început cariera în HR sau Marketing, fie că ești doritorul unei astfel de cariere, echipa Hipo.ro te invită la Digital HR Boot Camp 2019 pe 16 Mai la Impact Hub, București.

La event poți găsi atât oportunități în HR și Marketing, cât și programe de dezvoltare și joburi entry-level care implică ambele domenii. În plus, intri în contact direct cu specialiști care te vor ajuta să îți dai seama ce cale să alegi pentru ca pasiunea ta să se transforme într-o carieră de succes.

 

Va recomandam si:

Discover InThePocket - New IT company to keep an eye on

ULTIMELE JOBURI