Care sunt cele mai cautate skill-uri in 2019?



Potrivit analizei realizate de LinkedIn, in 2019, angajatorii isi doresc sa regaseasca la candidati o combinatie de hard skills si soft skills. 

"Este important sa iti imbunatatesti skill-urile soft, este o investitie in cariera ta, deoarece acestea nu vor expira niciodata. In special in aceasta epoca in care traim unde tehnologia AI avanseaza din ce in ce mai mult", declara Paul Petrone, LinkedIn Learning Editor.


Cum arata TOP 5 soft skills pe care angajatorii le urmaresc in 2019?

Avand in vedere ca ne apropiem de cea de-a patra Revolutie Industriala, recruiterii isi doresc sa descopere din ce in ce mai multe abilitati soft la candidati.

Creativitatea - companiile au nevoie de creativitatea angajatilor pentru a crea solutiile viitorului

Persuasiune - este nevoie de cineva care sa vanda produsele/serviciile create

Colaborare - complexe vor deveni din ce in ce mai complexe, iar colaborarea dintre oameni va fi cheia succesului

Adaptabilitate - o minte adaptabila este o unealta necesara pentru a naviga in lumea care se afla in continua schimbare

Time Management - este un skill care nu isi pierde din autenticitate, fiind important in orice situatie.
 

Hard skills joaca si ele un rol important in 2019

Pe masura ce automatizare creeaza noi job-uri si influenteaza disparitia altora, cererea pentru hard skill-uri din domeniul digital, AI creste. Pe prima pozitie, conform LinkedIn se afla cloud computing. Se cauta din ce in ce mai multi ingineri IT, crescand si numarul serviciilor si datelor care migreaza spre cloud. 

Inteligenta artificiala si gandirea analitica au fost urmatoarele doua skill-uri care s-au clasat pe a doua si a treia pozitie - datele trebuie sa ia decizii pe baza multitudinii de date care le sunt transmise. 

Managementul oamenilor si User Experience Design se afla la finalul topului, dar asta nu inseamna ca ele nu aduc un plus de valoare. Datele trebuie sa poate fi accesate si intelese usor de cei care le analizeaza.

Este clar ca soft skills vor avea o mai mare importanta in 2019, aducand un plus de valoare oamenilor in fata automatizarii. 

Dupa ce dobandesti toate aceste skill-uri trebuie sa stii si cum sa le incluzi in CV-ul tau. Afla aici cum trebuie completata sectiunea Competente din CV-ul tau.

 

Va recomandam si:

Navigating the Future of Work: an interview with Marius Clapon, Head of IT Delivery @MassMutual Romania