Bine ai venit la Finance Boot Camp!



Ne-am gandit ca ar fi placut sa iti povestim putin despre cum a decurs a 7-a editie a Finance Boot Camp pentru a vedea si tu care sunt motivele ce iti recomanda evenimentul. 

Editia de anul trecut a avut loc in primavara anului 2018, mai exact pe 14 si 15 martie, la Hotel Sheraton. Am intrunit in doua zile de Boot Camp tineri pasionati si interesati de o cariera in Audit, Contabilitate si Taxe si angajatori de top, dornici sa impartaseasca sfaturi, cunostinte si oportunitati de viitor.
 

Evenimentul a debutat cu o conferinta sustinuta de Alexandru Reff de la Deloitte Romania. Reprezentantul uneia dintre cele mai importante companii de consultanta financiara le-a povestit participantilor putin despre conceptul de leadership in Deloitte si despre secretele din spatele unui proces de recrutare de succes si profilul candidatului ideal.
 

Ziua a continuat cu prelegerile reprezentantilor Societe Generale European Business Services: Daniela Vasilescu, Gratiela Samoila, Rares Arsene si Ioana Dumitrescu ce le-au povestit participantilor despre calatoria lor in companie. Am aflat impreuna cu acestia de ce s-au temut in drumul lor, ce situatii au avut de infruntat si sansele pe care le-au primit prin intermediul jobului. Participantii au avut sansa de a interactiona cu acestia, de a pune intrebari si de a afla totul despre o cariera in cadrul SG EBS.
 

Conferinta a continuat cu invitatii din partea Vodafone Romania, Alina Manole si Armand Badulescu, ce le-au prezentat participantilor mai multe despre beneficiile programului “Discover Management Trainee”, o oportunitate perfecta pentru startul carierei.

Urmatoarele prelegeri au fost sustinute de reprezentantii KPMG, PwC si ACCA. Acestia au descris companiile in cifre si au povestit despre inceputul carierei lor, oporunitati din cadrul companiilor lor si multe altele. Andreea Stanciu, reprezentant ACCA a prezentat skill-urile pe care un viitor profesionist in domeniul financiar trebuie sa le aiba si modul in care tehnologia va influenta job-urile existente in audit. Mihai Anita, reprezentant PwC le-a oferit celor din sala informatii relevante despre ierarhia in compania lor, si ne-a mentionat de asemenea posibilitatea de avansare intr-un timp scurt.
 

Kim Hafjall, din partea British American Tobacco a destins atmosfera, oferindu-le participantilor informatii cheie despre competentele necesare unei cariere in domeniul financiar, atat tehnice, cat si la nivel de soft skills.
 

Inainte de inceperea workshopurilor, reprezentantii Deloitte, Societe Generale European Business Services (SG EBS), Vodafone Romania, KPMG, PwC, ACCA si British American Tobacco au facut un sharing de informatii cu participantii, lasandu-i pe acestia cu o serie de tips & tricks.
 

Dupa terminarea conferintei, participantii s-au indreptat catre workshopurile alese. Aici, acestia au avut sansa de a cunoaste secrete din spatele succesului companiilor de renume invitate si au avut ocazia sa puna in practica intr-un mod interactiv si dinamic toate cunostintele invatate. Workshopurile au fost sustinute de: PwC, Deloitte si British American Tobacco.
 

In timpul workshopurilor, o alta activitate interesanta a avut loc si anume panel-ul sustinut de CIMA, ACCA, Ericcson si Contexpert. Aici, participantii au avut ocazia de a pune intrebari prin intermediul platformei slid.com. Cateva din subiectele discutate impreuna cu specialistii au fost:
 

•             Sfaturi la inceput de cariera

•             Cum fac sa-mi dau seama ce vreau?

•             Care ar fi ritmul normal, dar confortabil legat de schimbarile in cariera?

•             Cum sunt primii 2-3 ani in cariera?

•             Daca experimentam prea mult, parem neseriosi in fata angajatorilor?

•             Inainte de a avea un loc de munca, cum ne putem dezvolta skill-urile?

•             Unde cresti mai mult? Intr-o companie mica sau mare?

 

Pe tot parcursul Boot Camp-ului, participantii au avut ocazia sa interactioneze practic cu noile notiuni invatate, sa primeasca sfaturi si recomandari de la specialistii invitati.
 

Daca esti curios sa vezi ce am pregatit pentru tine anul acesta, inscrie-te si tu la Finance Boot Camp 2019 si verifica agenda evenimentului sa vezi care sunt invitatii nostri in editia cu numarul 8! Te asteptam alaturi de noi pe 15 si 16 martie la Hotel Sheraton!

 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI