Sustainalytics cumpara GES International. Care sunt planurile pentru 2019?

Sustainalytics, cel mai mare angajator in domeniul economiei sustenabile din Romania si lider global in consultanta si cercetare pentru sustenabilitate a anuntat cumpararea GES International, furnizor de servicii de engagement, monitorizare si voting dedicate investitorilor.

In urma tranzactiei incheiate la inceputul acestui an, Sustainalytics isi consolideaza pozitia globala, avand 17 sedii, peste 500 de angajati si o gama de servicii mult mai bogata.

Pentru angajatii din Romania achizitia reprezinta o noua oportunitate de a-si extinde expertiza in domeniul cercetarii sustenabile. O echipa interdisciplinara din Timisoara este responsabila de procesul de integrare a noilor colegi in cultura si mediul de lucru din Sustainalytics. Procesul de integrare al GES International va presupune o aliniere a produselor strategice, precum si extinderea portofoliului de clienti si a suitei de solutii oferite.



GES International are o prezenta accentuata pe piata scandinava si peste 25 de ani experienta in domeniu. Atat echipa de management a GES, cat si cea a Sustainalytics au fost fondate de oameni pasionati de domeniul sustenabilitatii, astfel ca integrarea va fi mult mai facila. “Prin reunirea serviciilor noastre de engagement si proxy voting cu portofoliul si prezenta mare pe piata a Sustainalytics, vom fi capabili sa oferim produse de o calitate exceptionala si resurse mult mai valoroase la nivel global.” a afirmat Hanna Roberts, CEO al GES International.

Noi credem ca abordarea dovedita de GES pana acum va spori abilitatea clientilor nostri de a gestiona riscurile ESG (environmental, social si governance). Toate oportunitatile aduse de integrarea celor doua companii vin intr-un moment extrem de important, in care interesul fata de economia echitabila si sustenabila este in crestere, iar serviciile pe care noi le punem la dispozitie ajuta investitorii in executia strategiilor de performanta de mediu, sociala si de management.” spune Michael Jantzi, CEO Sustainalytics.

In tara noastra, Sustainalytics are peste 200 de angajati care lucreaza in birourile din Bucuresti si Timisoara. De-a lungul timpului, compania a contribuit semnificativ la o schimbare a viziunii fata de conceptul de sustenabilitate in procesul de investitie. Dupa ani de eforturi, indicatorii de sustenabilitate de mediu, sociali si guvernanta corporatista au devenit parte esentiala in procesele financiare si investitionale din lume.

Sustainalytics recruteaza pe Hipo.ro! Vezi care sunt rolurile disponibile aici.
 

Va recomandam si:

BEST EMPLOYER FEST - ediția a IV-a. Festival de bune practici “employee experience”

ULTIMELE JOBURI